Dezbaterea din Germania cu privire la integrarea minoritatilor – in special a celei musulmane – in societate a atins noi cote alarmante. Politicienii conservatori au adoptat discursuri extrem de dure. Care sunt insa motivele adevarate pentru care dreapta germana vrea “inchiderea granitelor” pentru straini?

Angela MerkelFoto: AGERPRES

Era 3 octombrie 2010 si se implineau 20 de ani de la reunificarea Germaniei. In locul unei dezbateri istorice despre importanta acestui eveniment si consecintele sale asupra unificatei Republici Federale Germane dar si a intregii Europe, tara nu si-a mai gasit linistea din cauza altui schimb de idei: integrarea minoritatilor – cu precadere a celei de religie islamica – in societatea germana.

Inceputul l-a facut noul presedinte german Christian Wulff. "Crestinismul si Iudaismul fac parte din trecutul si din prezentul Germaniei. Dar intre timp, acelasi lucru se aplica si Islamului", a spus presedintele german in discursul sau aniversar sustinut la Bremen in 3 octombrie. El este primul politician care a formulat aceasta teza in termeni atat de clari.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro