Exemplul angajatilor de la Finante a fost luat si de cadrele didactice, care s-au adunat, joi seara, in fata sediului Ministerului Educatiei, cerand demisia ministrului Daniel Funeriu. La protest s-au alaturat si studenti de la ASE, Universitatea Bucuresti si Politehnica - transmit televiziunile de stiri.

UPDATE (ora 11:07): Ministrul Muncii, Ioan Botis, i-a invitat pe sindicalistii din invatamant la o intalnire la sediul Ministerului, la ora 14:30, anunta Agerpres.

In timpul noptii, o parte dintre manifestanti au plecat, insa au promis ca vor reveni si vineri. Sindicalistii din educatie au declarat ca sunt decisi sa continue protestele pana cand ministrul Funeriu isi va da demisia, iar guvernantii vor intelege ca salariatii din educatie trebuie respectati.

Presedintele Alma Mater, Anton Hadar, a declarat ca sindicalistii sunt hotarati sa continue protestele si sa iasa in fiecare zi in strada in fata ministerului Educatiei. El a spus ca nu s-a luat, inca, in calcul problema incetarii activitatii din scoli.

Totodata, profesorii sunt nemultumiti de scaderea salariilor si de disponibilizarile din sistem, dar si de asumarea raspunderii guvernului pe Legea educatiei.

UPDATE: La ora 7.00, in fata Ministerului Educatiei erau mai multi manifestanti, care au anuntat ca un protest mai amplu va incepe in jurul orei 11.00, informeaza Realitatea TV. Sindicalistii au cerut deja, autorizatie pentru reluarea manifestatiilor.

Ramaneti pe HotNews.ro pentru a urmari desfasurarea evenimentelor