Presedintele Traian Basescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, anunta Mediafax. Seful statului i-a multumit, cu acest prilej, oficialului european pentru atentia acordata de CE problemei tiganilor si l-a invitat pe Andor sa viziteze zone unde locuiesc tigani care sunt integrati, Traian Basescu apreciind ca "problema este cu romii nomazi".

"Multumim foarte mult pentru atentia cu care tratati problema romilor. Apreciem decizia Comisiei (Europene - n.r.) de a fi implicata mai mult in acest sens. Trebuie sa recunoastem ca noi nu reusim sa intregram toti membrii minoritatii rome, chiar daca avem un numar mare de romi care sunt integrati", a spus seful statului, in debutul intalnirii cu Laszlo Andor.

Comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale si incluziune a declarat, marti, la Bucuresti, ca stie ca cei repatriati din Franta sunt pregatiti sa se intoarca in aceasta tara, el apreciind ca "nu este o abordare constructiva sa exporti si apoi sa repatriezi oameni care sunt intr-o cautare disperata a unei vieti mai bune".