Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri, amanarea procesului in care fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata in dosarul Zambaccian, deoarece a constatat lipsa de procedura cu societatea Royal Glass care se afla in faliment, informeaza Agerpres.

Instanta a acordat un nou termen pentru data de 9 noiembrie cand urmeaza ca societatea sa fie citata prin lichidator judiciar.

Completul de judecata a luat act totodata de faptul ca Adrian Nastase se afla la Strasbourg, precum si de lipsa avocatului care nu se afla in tara.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat in septembrie pentru data de 8 octombrie, procesul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat de luare de mita in dosarul 'Zambaccian'.

Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis din nou in judecata, pe 5 mai anul acesta, de procurorii anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita privind bunurile din China, asa-numitul dosar 'Zambaccian I'. Potrivit DNA, Adrian Nastase este acuzat de luare de mita in forma continuata si santaj.

In acelasi dosar au fost trimisi in justitie sotia sa, Daniela Nastase, acuzata de complicitate la luare de mita, participatie improprie la infractiunea de folosire la autoritatea vamala de documente false in legatura cu fapta de coruptie si spalare de bani in legatura cu infractiuni de coruptie, toate in forma continuata, si Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, pentru mai multe fapte de coruptie similare, printre care si dare de mita.