Preturile produselor de baza ar putea inregistra o crestere cu un procent intre 8 si 10%, a afirmat, la finalul sedintei de miercuri a Executivului, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Este posibil sa fie o reajustare de preturi, dar nu la cele de care se vorbeste. Am vorbit de la vreo 8 spre 10%, dar luati-o va rog ca o presupunere de aceasta data. Rezultatul final vi-l dau dupa o analiza corecta. Vorbesc, in general, de alimentele de baza, pentru ca acestea ajung pe masa consumatorilor. As vrea sa mai fac o precizare, nu este justificat pretul din galantare fata de ceea ce inseamna pretul materiei prime si insist extrem de mult pe rezerve in ceea ce inseamna adaosuri comerciale, taxe de magazin la care cred ca trebuie sa umble si cei care comercializeaza aceste produse. Si asta este, de fapt, tinta analizei pe care o va face Ministerul Agriculturii", a afirmat Tabara, potrivit Agerpres.

El a precizat ca, in zilele urmatoare, va pune la dispozitie o analiza de preturi la principalele produse, in contextul in care in ultima perioada au existat mai multe presupuneri privind scumpiri ale alimentelor.

Ministrul Agriculturii a subliniat totodata ca institutiile statului ar trebui sa faca mai mult in implementarea ghidului de buna practica.