Britanicul ​Robert Edwards (n. 1935) a castigat Premiul Nobel pentru Medicina 2010 pentru contributia sa in domeniul tehnicilor de fertilizare in vitro. Cercetarile lui Robert Edwards au dus in 1975 la nasterea primului copil conceput in vitro. Edwards a castigat astfel premiul de 10 milioane de coroane suedeze (aproximativ 1,5 milioane de dolari).

Robert EdwardsFoto: Reuters

Citeste mai mult pe MedLive.ro.

Ca si pana acum, castigatorul a fost desemnat de Adunarea Nobel a Institutului Karolinska.

Numele candidatilor nu este, in mod traditional, niciodata dezvaluit, pana la anuntarea castigatorului la fiecare categorie, numerosi oameni de stiinta din toata lumea stand cu sufletul la gura in asteptarea apelului telefonic de la Stockholm care i-ar putea anunta marea veste.

Saptamana Nobel continua marti, cu decernarea premiului pentru fizica, urmand ca miercuri sa fie anuntat castigatorul premiului Nobel pentru Chimie. Castigatorul premiului pentru literatura de anul acesta il vom afla joi. Vineri va fi anuntat castigatorul premiului Nobel pentru pace, urmand ca pe data de 11 octombrie sa aflam si numele castigatorului premiului pentru economie.