Deputatul PDL de Timis Gheorghe Ciobanu, membru al Comisiei pentru buget, finante si banci din cadrul Camerei Deputatilor, a anuntat, joi, ca a propus presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, impozitarea nuntilor, botezurilor si a banchetelor, afirmand ca evaziunea fiscala in acest domeniu este "fantastica", transmite Mediafax.

"Ministrul de Finante are un target de o luna sa lucreze impreuna cu specialistii din minister, cu propunerile noastre, la introducerea unui impozit forfetar, in special pe zonele de evaziune fiscala. In acest sens, eu am avut discutii cu presedintele ANAF Sorin Blejnar, spunandu-i si sugerandu-i, in ceea ce inseamna spectrul largirii bazei de impozitare, pe principiul sa iei putin, dar de la toti care au venituri si sa nu iei mult de la putini, in acest context al largirii bazei de impozitare, si impozitarea evenimentelor ce tin de nunti, de botezuri, de banchete", a spus Ciobanu.

Deputatul a precizat ca Ministerul Finantelor lucreaza la o metoda de "control indirect" al acestor activitati.

"Sunt multe firme care lucreaza in acest domeniu, sunt multe evenimente, nu am habar cat inseamna la nivelul judetului Timis sau la nivel national cuantificarea si impozitarea acestor activitati, a acestor venituri la cei care le creeaza. Am inteles ca se lucreaza la o metoda de control indirect in asa fel incat sa descurajam nefiscalizarea acestor evenimente si cred ca se va reusi acest lucru si va insemna foarte multi bani la bugetul de stat", a afirmat el.

Deputatul nu a precizat ce anume se va impozita in cadrul acestor evenimente, insa a afirmat ca evaziunea fiscala in acest domeniu este "fantastica", doar in Timisoara avand loc, in fiecare saptamana, circa o suta de nunti, iar la un astfel de eveniment participa, in medie, aproximativ o suta de persoane.