￯Reprezentantii Politiei Romane au precizat ca nu au trimis unitatilor teritoriale chestionare cu privire la participantii la mitingul din 24 septembrie si nici nu au cerut vreo lista cu datele de identificare ale celor care au fost prezenti la actiune. "Inspectoratul General al Politiei Romane nu a transmis unitatilor teritoriale niciun chestionar referitor la participantii la miting. De asemenea, prin retelele de comunicatii ale IGPR nu s-a transmis niciun mesaj in forma scrisa sau radio prin care sa se solicite datele de identificare ale participantilor la actiunea de protest din data de 24 septembrie", a anuntat Politia Romana, potrivit Mediafax.

IGPR mentioneaza ca in continuare isi manifesta disponibilitatea la orice forma de dialog si analiza, pentru a identifica cele mai bune solutii impreuna cu sindicatele si organizatia profesionala.

Precizarile IGPR survin la o zi dupa ce presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, Marian Gruia, a sustinut ca la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor s-ar fi solicitat liste cu participantii la mitingul din 24 septembrie din Capitala si ca s-ar face presiuni asupra politistilor.

Aproximativ 6.000 de sindicalisti ai "Cartel Alfa", majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat intr-un mars ilegal de la Guvern spre Palatul Cotroceni, vinerea trecuta, pe 24 septembrie, ei aruncand cu caschete si lumanari si strigand "iesi afara, javra ordinara". In urma protestului ilegal, atat presedintele, cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei. Primul ministru a revenit, marti, asupra deciziei.

Duminica, presedintele Traian Basescu a declarat ca salariatii MAI care au manifestat vineri la Cotroceni au incalcat legea, mentionand ca acestia, prin gestul ilegal facut, au subminat autoritatea statului roman. Scandalul a culminat, luni, cu demisia ministrului de Interne Vasile Blaga, portofoliul fiind preluat, in aceeasi zi, de Traian Igas (PDL).

Raportul privind marsul de protest al politistilor din data de 24 septembrie, care a provocat scandalul in urma caruia Vasile Blaga a demisionat din functia de ministru de Interne, va fi finalizat in cursul zilei de miercuri, urmand sa ii fie prezentat sefului statului in sedinta de joi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, a anuntat miercuri noul ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas.