Sedinta Consiliului Superior al Magistraturii, condusa de presedintele Traian Basescu, a inceput la ora 13.00, in cadrul acestei intalniri de lucru urmand sa se discute aspecte referitoare la buna functionare a Justitiei.

UPDATE (14.13) - Presedintele Traian Basescu a plecat de la CSM, dupa ce a avut timp de o ora o intalnire de lucru cu membrii Consiliului.

"Inainte de a da unda verde acestei reevaluari, daca putem sa raspundem celor 7 puncte. Ar fi foarte important sa putem pentru ca, in mod evident, sunt tari membre care leaga accesul in spatiul Schengen cu raportul pe Justitie, chiar daca aparent nu are nicio legatura una cu alta.

Deci vreau sa discutam aceste puncte, pentru a avea certitudinea ca Mecanismul de Cooperare si Verificare nu ne va crea probleme in acceptarea in Schengen.

Acesta este motivul pentru care am dorit sa ne vedem, cum putem sa ne asezam in raport cu exigentele Comisiei", a declarat seful statului in debutul sedintei.

Potrivit Agerpres, precedenta reuniune a CSM la care a participat seful statului a avut loc in luna iulie, atunci discutandu-se cadrul organizatoric in vederea punerii in aplicare a recomandarilor Comisiei Europene cuprinse in raportul de tara pe Justitie care tocmai fusese publicat.

Presedintele CSM, Florica Bejinaru, anunta atunci ca s-a stabilit ca, pana la 1 septembrie, directiile de specialitate ale Consiliului sa faca o analiza profunda a constatarilor, deficientelor, recomandarilor din raportul Comisiei Europene, urmand ca, in sedinta de plen, sa se discute continutul acestor analize si sa se stabileasca directiile in care va actiona CSM.