Cateva mii de politisti au protestat Vineri 24 septembrie in Bucuresti. Politistii au folosit intreg arsenalul de scandari injurioase la adresa presedintelui, ministrului Blaga si a premierului. Politistii au cerut de la tribuna decenta si respect, dar in acelasi timp scandau: "M… Blaga / La puscarie cu Blaga! / Un pitic si un chior ne-au lasat in curu gol". Au fluturat sute de pancarte cu mesaje licentioase si l-au desenat pe premierul Emil Boc cu un penis in loc de nas. Cantecul favorit al politistilor, adresat presedintelui, a fost: "Iesi afara, javra ordinara". Desi mitingul a fost aprobat pentru Piata Victoriei, politistii au decis sa incalce legea si sa marsaluiasca pana la Palatul Cotroceni. Explicatia: "Respectam legea asa cum o respecta si Guvernul. L-am autorizat noi".

Foto:

Ora 10:30 Piata Victoriei. Cateva mii de politisti asculta discursurile liderilor de sindicat. Un politist agita un bat pe care atarna o pereche de catuse. In primul sir de protestatari care stau cu fata catre Palatul Victoria se agita o pancarta cu Emil Boc desenat cu un penis in loc de nas. O alta pancarta il prezinta pe acelasi premier pupand fundul presedintelui intr-o caricatura. Politistul care o tine striga: "Uite ce face Boc!"

Ora 10:50 De la tribuna se anunta: "Plecam la Cotroceni daca pana la 12.00 nu vine presedintele sa vorbeasca cu noi". Polistii agita chipiurile. Scandeaza: "La puscarie, guvernul, la puscarie". Un politist, aflat cativa metri de scena: "Moarte lu' Boc, piticu' pupincurist".

Ora 11:15 Pe scena este prezentat Bogdan Hosu, "singurul sindicalist care nu s-a vandut politicienilor". Aplauze. Isi tine discursul. Alt sindicalist preia stafeta. Politistii intorc spatele catre Guvern. O mare de degete mijlocii catre Guvern: "Asta merita multa m…, si Boc si Blaga". Toti striga: "M…!". Aplauda si rad. Se uita unul la altul.

Ora 11:30 Politistii sindicalisti sunt atenti la cine ii filmeaza. "Esti de la doi s-un sfert? Hai ca te stim", catre reporter. Degeaba explicatii, legitimatie de reporter. "Hai ca stim cum e. Ne filmezi. Hai macar azi, ca si tie ti-au taiat din leafa". Doua minute mai tarziu, un alt grup de protestatari: "Uite, baiatu' de la doi s-un sfert ne filmeaza". Intre timp, de pe scena: "Noi aplicam legea. Pe ei ar trebui sa ii bagam la puscarie". Inca un rand de urlete si injuraturi: "La puscarie cu Blaga!".

Ora 11:40 Printre protestatri circula o foaie de hartie cu revendicari. Pe spate insa scrie "De acum nu guvernantii sunt de vina, ci liderii de sindicat". Un politist explica: "Manipulare. Incearca sa ne dezbine".

Ora 12:00 De pe scena se anunta plecarea la Cotroceni. Un sindicalist le cere politistilor "decenta, sa aratam ca suntem oameni adevarati, ca noi aplicam legea". Marsul pana la Cotroceni nu este autorizat. Polistii incalca legea. "Deci sa facem un protest decent", se mai aude de pe scena. Primele scandari dupa ce coloana se pune in miscare: "Un pitic si cu un chior, ne-au lasat in curu' gol".

Ora 12:30 Coloana inainteaza spre Academia Militara. Liderii de sindicat explica de ce au incalcat legea si au continuat marsul neautorizat. "Ei nu respecta legea. Noi o respectam asa cum o respecta ei. Le dam ce ne dau". Un alt lider de sindicat: "E autorizat tot. Avem ce ne trebuie. L-am autorizat noi". Oficial, Jandarmeia nu a autorizat marsul si nici Primaria Capitalei. Scandarile continua: "La palatul Cotroceni canta cucuveaua. Basescu si ai lui si-au gasit beleaua". Alt vers: "Basescu, du-te dupa Ceausescu!". Din spate: "Moarte tiranului!".

Ora 12:45 Langa Academia Militara. Nimeni nu isi striga revendicarile. Preocuparea e alta. "Basescu si ai lui sa se duca dracului!". Politistii au imprumutat tonul galeriilor de fotbal. Agita mainile precum microbistii care zbiara la meciuri. Traficul este deviat.

Ora 12:50 Bulevardul Gheorghe Marinescu. Coloana de protestatari ajunge la prima poarta a Palatului Cotroceni, flancata de un cordon de forte de ordine. Cativa politisti se apropie, se imping in colegii lor. Apoi arunca cu caschetele. Cateva aterizeaza in curte. Se arunca si cu sticle de apa. O mica busculada. Incep injuraturile. "Iesi afara, javra ordinara", acelasi ton de galerie. Poltistii discuta cu jandarmii de la poarta. "De ce il mai aparati. Hai cu noi". Jandarmii ridica din umeri. "Nu o sa iasa. N-avem ce sa facem. Asta e". Javra ordinara devine laitmotivul scandarilor.

Ora 13:00 Coloana urca pe Soseau Cotroceni catre Leu. Scandarile continua: "Basescu, la usa ta/ a venit politia". Protestatarii ajung in fata Palatului Cotroceni. Pe o pancarta este desenat presedintele calare pe o sticala de whisky si un bocanc pe care scrie "personalul MAI". O alta pancarta "UDREA = el e ud si ea e rea".

Ora 13:30 O parte din manifestanti incep sa plece. O delegatie a protestatarilor intra in Palatul Cotroceni. Protestatarii agita pancartele, pe una presedintele este caricaturizat in chip de diavol. Apare si caricatura premierului Boc cu mesajul "V-am promis o ….". Politistii fac glume: "Vezi ca se umbla la buzunare". "Nu au ce sa ne ia, ca oricum ne-au taiat din salarii".

Ora 14:00 Puratorul de cuvant al Jandarmeriei spune ca liderii de sindicat vor fi amendati individual cu sume de la 1.000 la 10.000 de lei. Se asteapta rezultatul discutiilor din Palat. Pana atunci, protestatarii mai trimit un mesaj. "Ce ii dam noi lu' Blaga?". Toti ridica degetul mijlociu. Lumea rade.

Ora 14:30 O parte din politisti se aseza pe scuarul de pe bulevardul Geniului. Liderii de sindicat ii ridica: "N-am venit sa stam. Hai sa ne auda Basescu!"

Ora 15:00 Delegatia iese din Palat. Protestatarii sunt anuntati ca presedintele nu le va vorbi, considera protestul ilegal. Un cor de "huo!". "Nu plecam pana nu vine". Au continuat cu "Iesi afara, javra ordinara". O femeie le explica: "N-are singe in instalatie".

Ora 15:30 Multi protestatari au plecat. Jandarmii estimeaza ca au ramas mai putin de 2.000 de politisti. Liderii de sindicat incerca sa ii convinga ca ar fi mai bine sa plece acasa. Un sindicalist: "Consideram ca mai bine sa renuntam pentru ca nu avem mijloace sa continuam protestul acum. Revenim pe 7 in numar mai mare si mai agresiv". Este huiduit de politisti. "Pe cinci vine rata. Nu avem bani. Iar ne-ati pacalit. Am venit degeaba".

Ora 16:00 Protestul se incheie. Politistii s-au evaporat din fata Palatului, doar cativa au mai ramas sa le ceara socoteala liderilor de sindicat.