Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu s-a prezentat luni la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care este acuzat, alaturi de Octavian Turcan si Alexandru Stoian, de favorizare a infractorului, transmite Agerpres. Potrivit unor surse judiciare, Vintu a fost chemat la Parchetul General pentru a asista la desigilarea bunurilor ridicate de la locuinta sa de catre procurori cu ocazia perchezitiei efectuate de anchetatori pe 9 septembrie.

Potrivit Realitatea TV, Vintu nu a dorit sa faca declaratii la iesirea de la Parchet.

Pe 16 septembrie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis recursul declarat de Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian si au decis ca acestia sa fie eliberati din arest, intr-un dosar in care sunt cercetati in cadrul anchetei privind fuga din tara a fostului director al Gelsor Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI.

Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan au interdictie, timp de 30 de zile, de a parasi tara pe perioada cercetarilor, a decis instanta.

Instanta a dispus o serie de interdictii in cazul celor trei. Ei nu au voie sa poarte arma sau sa-si schimbe domiciliul fara incuviintarea instantei, informeaza Mediafax. De asemenea, ei trebuie sa se prezinte la organele de urmarire penale sau la politie ori de cite ori vor fi chemati.

In cazul lui Sorin Ovidiu Vintu, instanta l-a avertizat sa nu se apropie de omul de afaceri Octavian Turcan sau sa ia legatura cu fratii Virgil si Nicolae Popa, ultimul fiind arestat la Jakarta.