Deputatul PSD Ioan Cindrea sustine ca Executivul a cerut Ministerului Muncii sa elaboreze un act normativ prin care sa desfiinteze toate contractele de munca pe durata nedeterminata, care vor fi transformate in contracte pe durata de un an, potrivit Agerpres. Contactat de HotNews.ro, secretarul de stat in Ministerul Muncii neaga aceasta informatie, sustinand ca nu exista "nici umbra" de intentie in vederea eliminarii contractelor pe durata nedeterminata.

"Informatiile mele sunt de la specialisti din Ministerul Muncii care au primit teme impuse, dar le este foarte greu sa le imbrace si sa le armonizeze cu acordurile Romaniei. Se forteaza un Cod al muncii de dreapta, pana acum era un Cod al muncii de stanga, Codul muncii trebuie sa fie de stanga. Sa vii sa impui niste teme de dreapta in Codul muncii, sa transformi toate contractele pe durata nedeterminata, pe durata determinata, e grav", a spus Ioan Cindrea, fost secretar de stat in Ministerul Muncii, in timpul guvernarii Nastase.

  • Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a negat faptul ca se lucreza la un act normativ privind desfiintarea contractelor pe durata nedeterminata. "Nu exista si nici nu a existat vreo intentie in acest sens. Nu vor fi desfiintate contractele pe durata nederminata. Nu exista nici macar vreo umbra de intentie de eliminare a acestor contracte", a declarat Valentin Mocanu.

Ioan Cindrea sustine, in schimb, ca PDL urmareste desfiintarea tuturor contractelor de munca pe durata nedeterminata, ca sa-si avantajeze clientela politica.

"Este o promisiune a PDL-ului fata de clientela politica. Marii oameni de afaceri, cei care i-au sustinut in campanie", a declarat Cindrea.

Posibila modificare a contractelor de munca va duce, conform deputatului PSD, la 'instabilitate si insecuritate' si va presupune ca la sfarsitul fiecarui an, fiecare angajat, de la stat si de la privat, sa-si renegocieze contractul, inclusiv salariul.

"Orice salariat cand vrea sa plece, poate pleca cu preavizul necesar. Nu trebuie sa le transformam toate contractele in contracte individuale de munca pe durata de un an de zile, anual sa te duci si iti ceri prelungirea contractului si sa renegociezi toate clauzele, inclusiv salariul", a spus Cindrea.