"Daca dumneavoastra credeti ca un inculpat poate fi confruntat cu un sef de stat, cred ca faceti o greseala", a raspuns, joi, presedintele Traian Basescu, intrebarilor referitoare la acuzatiile personale pe care i le-a adus Sorin Ovidiu Vintu. Potrivit sefului statului, jurnalistii ar trebui sa ii ceara lui Vintu sa probeze afirmatiile acuzatoare.

"Intrebati-l pe el (n.r. Vintu) daca are vreo proba, daca spuneti ca a facut nu stiu ce afirmatii. Nu ma intrebati pe mine ce vorbeste un inculpat", a spus Traian Basescu, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bruxelles, potrivit unei inregistrari difuzate de Antena 3.

In ultimul sau cuvant din cadrul procesului de recurs la decizia de arestare preventiva, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a lansat un atac la adresa presedintelui Romaniei, pe care il considera direct responsabil de arestarea sa si il acuza de presiuni impotriva lui si a trustului sau de presa. SOV sustine ca Basescu lucreaza direct cu SRI si ca recruteaza procurori si oameni din presa care devin "ofiteri sub acoperire".