Guvernul nu a discutat despre eventualitatea introducerii unor noi zile de concediu neplatit pentru angajatii din sectorul bugetar si nici nu intentioneaza sa apeleze la aceasta masura, asa cum s-a intamplat in ultimele luni ale anului 2009, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului Ioana Muntean, potrivit Mediafax.

"Guvernul nu intentioneaza sa introduca noi zile de concediu neplatit si nici nu a discutat despre o astfel de varianta", a raspuns oficialul guvernamental unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Parlamentari PSD au sustinut recent ca Executivul pregateste un nou concediu fara plata pentru bugetari pentru cinci zile.

La sfarsitul anului 2009, Executivul a decis printr-un proiect de lege, in urma negocierilor cu FMI, sa introduca zile de concediu neplatit in sectorul public pentru o perioada de 10 zile, in intervalul octombrie-decembrie.

Masura nu a putut fi insa aplicata in termenul stabilit din cauza ca proiectul de lege a fost contestat la Curtea Constitutionala, iar zilele de concediu neplatit au fost introduse in final doar pentru lunile noiembrie si decembrie, in limita a maximum 8 zile de concediu pentru intregul an. Economia rezultata din zilele de concediu neplatit a fost de 1,28 miliarde lei, din care 640 milioane lei in decembrie 2009 si inca 640 milioane lei in prima luna a anului 2010.