Judecatoria sectorului 6 a prelungit, miercuri, cu 30 de zile, mandatul de arestare preventiva a asistentei medicale de la Maternitatea Giulesti din Bucuresti, acuzata de ucidere din culpa si de vatamare corporala din culpa, transmite Mediafax. Florentina Carstea poate face recurs fata de decizia magistratilor la Tribunalul Bucuresti.

Pe 16 august, un incendiu a avut loc in sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti. Patru bebelusi au murit pe loc iar alti 7 au fost transportati la Spitalul Grigore Alexandrescu, in stare grava. Unul dintre ei a murit la cateva zile, din cauza arsurilor profunde. Un alt bebelus a decedat pe 12 septembrie, din cauza arsurilor.

Carstea este acuzata ca a lasat nesupravegheat salonul bebelusilor. Ea a fost arestata la 24 august.

Anchetatorii asteapta rezultatele expertizelor dispuse in dosar, implicit pe cele privind necropsiile bebelusilor.

In acest dosar, procurorii Parchetului instantei supreme au inceput urmarirea penala si impotriva sefului Serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, precum si a sefului Sectiei Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, Adrian Ioan Toma.

Decizia Judecatoriei sectorului 6 a venit in aceeasi zi in care doi frati gemeni, arsi in incendiul de la Maternitatea Giulesti, au parasit miercuri spitalul, fiind primii copii supravietuitori trimisi acasa.