Radu Marian si Stefan Marin, doi dintre bebelusii arsi in incendiul de la Maternitatea Giulesti, au fost externati externati, miercuri, dupa 29 de zile de spitalizare, relateaza Agerpres. Intr-un interviu pentru Adevarul, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Dan Mircea Enescu, a declarat ca este vorba despre doi gemeni, care au avut arsuri pe 60% din suprafata corpului si care s-au vindecat intr-un mod miraculos, fara a fi nevoie de operatii, ci doar cu tratamente. "Au avut inclusiv carbonizari pe varful degetelelor", a adaugat Dan Mircea Enescu.

Doctorul Enescu a declarat, citat de Agerpres, ca bebelusii sunt in stare buna, nu mai au nicio arsura, insa ei vor ramane monitorizati mai mult timp pentru ca nu se stie ce s-a intamplat in interiorul organismului. Bebelusii nu au suferit nicio interventie chirurgicala, analizele sunt bune dar necesita o supraveghere foarte atenta.

"In spital au mai ramas trei nou nascuti, doi dintre ei mai au mici leziuni la suprafata, care necesita tratament inca aproximativ doua saptamani si daca totul decurge normal si acestia vor fi si ei externati. Al treilea bebelus este cu greutate foarte mica - 1.500 de grame - si nu poate fi externat decat dupa ce mai ia in greutate", a precizat dr. Dan Enescu.

El a subliniat ca dr. Adrian Toma si echipa de asistente de la Maternitatea Giulesti au venit si au ingrijit copiii la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Pe 16 august, un incendiu a avut loc in sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti. Patru bebelusi au murit pe loc iar alti 7 au fost transportati la Spitalul Grigore Alexandrescu, in stare grava. Unul dintre ei a murit la cateva zile, din cauza arsurilor profunde. Un alt bebelus s-a stins din viata pe 12 septembrie, din cauza arsurilor.