Ministrul Educatiei a declarat, luni, ca isi va transfera fiica de la scoala din Germania unde studiaza in prezent la o scoala din Romania "atunci cand situatia obiectiva o va permite", potrivit Agerpres.

"Am incercat pe parcursul vietii mele publice sa nu amestec lucrurile din viata privata cu cele din viata profesionala. Dupa cum se stie, am fost numit ministru al Educatiei si Cercetarii in luna decembrie, cand fetita mea incepuse clasa intai in Germania, unde locuiam cand am fost numit ministru. Fetita mea va veni sa studieze in Romania imediat ce situatia obiectiva o va permite. In prezent insa, datorita unei situatii speciale de familie, fetita mea locuieste in prezent in strainatate cu mama ei. Insa, de indata ce anumite chestiuni se vor rezolva, fetita mea va veni sa invete in Romania. Pentru ca, vreau sa va asigur de acest lucru, imi este foarte dor de ea", a afirmat Funeriu, dupa ce a fost chestionat de jurnalisti pe aceasta tema.

Ministrul Educatiei s-a aflat luni, in judetul Arad, unde a participat la festivitatile inaugurale din doua scoli si a vizitat alte trei.