Motivarea judecatorului pentru retinerea lui Sorin Ovidiu Vintu: "Remiterea sumelor de bani catre Nicolae Popa nu a inceput in anul 2009, ci cu cel putin doi ani inainte, fiind deja stabilit un circuit cu acest scop"

de Redactia Stiri     HotNews.ro
Luni, 13 septembrie 2010, 15:26 Actualitate | Esenţial


Tribunalul Bucuresti a publicat motivatia judecatorului care a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vintu, Ovidiu Turcan si Alexandru Stoian.
 • Vezi atasata motivarea
Pasaje semnificative din motivarea judecatorului:
 • Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu alaturi de inculpatii Turcan Octavian si Stoian Alexandru, desi aflati sub puterea unor masuri preventive care le-au limitat dreptul de libera circulatie si cunoscand invinuirile care le sunt aduse, au conceput si aplicat un circuit complicat de comunicare cu condamnatul Nicolae Popa pentru a putea sa ingreuneze executarea pedepsei  - toate mesajele ajung foarte greu pentru ca se comunica prin viu grai intre cele doua capitale - in acelasi sens a se vedea si hartile relationale ale traficului posturilor telefonice interceptate.
 • Trebuie avuta in vedere notorietatea cazului FNI, acel sistem de acumulare a fondurilor banesti de la persoane fizice sau juridice, creat sub aparenta unui fond deschis de investitii, care in final a generat un grav prejudiciu atat sistemului financiar-bancar din Romania cat si unui numar foarte mare de persoane fizice, si gradul de pericol social al infractiunii comise de catre inculpati, care fac parte din categoria infractiunilor care impiedica infaptuirea justitiei. 
 • Urmarea socialmente periculoasa produsa datorita activitatilor derulate de inculpati pentru  zadarnicirea si ingreunarea  executarii pedepsei de catre acest condamnat o reprezinta afectarea increderii societatii in autoritatile judiciare. Asadar, pericolul social al faptelor de favorizarea infractorului se rasfrange asupra sistemului judiciar penal, care potrivit competentelor legale trebuie sa asigure efectivitate actului de justitie. Efectivitatea actului de justitie este asigurata numai  atunci cand vinovatul, persoana vinovata de comiterea unei infractiuni, executa pedeapsa stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva. Zadarnicirea, ingreunarea executarii pedepsei de 15 ani inchisoare aplicata condamnatului Popa Nicolae are autoritate de lucru judecat, dincolo de orice dubiu, pentru ca instanta de judecata a statuat ca este vinovat.
 • Analiza actelor probatorii ale cauzei demonstrează ca lăsarea în libertate a inculpaţilor ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publică. Trebuie avută în vedere rezonanţa acestor fapte îndreptate împotriva înfăptuirii justiţiei, la care se adaugă sentimentul de insecuritate creat în rândul colectivităţii. Acestea sunt elemente de natură a naşte temerea că organele judiciare nu reacţionează eficient împotriva unor persoane învinuite de săvârşirea unor infracţiuni de o gravitate deosebită.
 • Aceste fapte ale inculpatilor dobandesc un grad de pericol care se accentueaza intrucat, desi erau cercetati pentru favorizarea infractorului si se aflau sub obligatiile legale stabilite de organele judiciare inca din luna decembrie 2009, au continuat sa desfasoare activitati de sprijin material in favoarea condamnatului. Asadar, practic in paralel cu demersul desfasurat de autoritatile judiciare competente in scopul extradarii condamnatului POPA NICOLAE, inculpatii desfasurau actiuni de ingreunare a punerii in executare a unei hotarari judecatoresti definitive si executorii.
 • Cercetarea în stare de libertate a celor acuzaţi că sprijină material şi moral un condamnat definitiv la executarea unei pedepse de 15 ani închisoare, pentru comiterea unor infracţiuni ce au generat prejudicii imense sutelor de mii de victime devin circumstanţe ce ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni.
 • În plus, în cauză, inculpaţii sunt cercetaţi de mai multe luni pentru aceste fapte şi li s-a aplicat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara şi cu toate acestea au continuat să acorde ajutor condamnatului.
 • Incontestabil, măsura privării de libertate reprezintă o măsură extremă, dar la fel de incontestabil este şi faptul că infracţiunile reţinute în sarcina inculpaţilor sunt de o gravitate extremă iar din actele cauzei rezultă că lăsarea lor în libertate ar avea urmări imediate şi indirecte asupra ordinii publice.
 • Folosirea in convorbirile telefonice de catre inculpati, care erau deja urmariti penal si stiau acest lucru, a unui limbaj direct si prin care acestia discuta deschis si detaliat despre activitati infractionale de favorizare a infractorului este oarecum surprinzatoare dar care ar putea fi explicata printr-o posibila subestimare a posibilitatilor tehnice de interceptare ale autoritatilor romane.
 • Desi metoda schimbarii terminalelor ar fi teoretic apta sa asigure evitarea alertarii autoritatilor penale, modalitatea la care inculpatii au apelat in concret lasa mult de dorit, intrucat inainte de schimbarea efectiva a terminalelor noile numere de telefon erau transmise prin mesaj sms tot pe telefoanele vechi, neridicandu-se astfel mari probleme in identificarea celor noi.
 • Inculpatii Sorin Ovidiu Vintu si Stoian Alexandru s-au prevalat de dreptul la tacere si in cursul urmaririi penale.
 • Favorizarea unui infractor condamnat la 15 ani inchisoare pentru savarsirea unor fapte ce au prejudiciat paturi largi de populatie dovedeste o periculozitate deosebita a celor 3 inculpati favorizatori si justifica o masura preventiva severa.
 • De altfel, din datele cauzei (mai exact convorbirea din data de 30.10.2009) rezulta clar ca remiterea sumelor de bani catre Nicolae Popa nu a inceput in anul 2009 ci cu cel putin doi ani inainte, fiind deja stabilit un "circuit" cu acest scop.
 • Tribunalul gaseste deosebit de relevant faptul ca inceperea urmaririi penale si mai mult, luarea unei masuri restrictive de libertate nu a avut nici un impact asupra atitudinii inculpatilor fata de normele penale si ordinea de drept, norme pe care acestia au ales sa le ignore si in continuare cu indiferenta dar si vadita desconsideratie fata de capacitatea organelor judiciare romane de a-i trage la raspundere penala.
 • Inculpatul Sorin Ovidiu Vintu a fost initiatorul intregul demers infractional, din acest punct de vedere periculozitatea sociala a acestui inculpat reliefandu-se pregnant.
 • Tribunalul deduce din acest context ca staruintele inculpatului Sorin Ovidiu Vintu in a impiedica finalizarea procedurii de extradare nu par altruiste.


Citeste mai multe despre   Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5524 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  documentul atasat... (Luni, 13 septembrie 2010, 15:30)

  ovicash [utilizator]

  nu e valid...
  The requested URL /media_server1/document-2010-09-13-7785170-0-motivarea-sentintei-cazul-sov.rtf was not found on this server.
  • -5 (11 voturi)    
   dar cu soferul ce-au? (Luni, 13 septembrie 2010, 15:58)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui ovicash

   am inteles ca vantu e capul rautatilor si in libertate paote influenta martorii, chiar si pe popa care e in inchisoare.
   dar soferul lui vantu pe cine poate influenta? ca sa ce? ca el saracul e retinut pentru complicitate la favorizarea infractorului...
   • -3 (7 voturi)    
    dar cu ciinele ce au avut? (Luni, 13 septembrie 2010, 16:24)

    ca cal n-a avut [anonim] i-a raspuns lui adrian

    ciinele ala chiar e o victima colaterala
    • 0 (4 voturi)    
     eram mai moderat (Luni, 13 septembrie 2010, 16:50)

     adrian [anonim] i-a raspuns lui ca cal n-a avut

     adica sunt convins ca vantu e vinovat. dar nu prea mai cred ca nu i se trage de la cineva si ca intr-adevar justitia functioneaza.
     cum dracu sa-i pui interdictie soferului si abia peste o sapt lui vantu? pai vantu putea sa fuga intr-o saptamana de 100 de ori.
     mi-e clar ca a fost lasat liber atata vreme a vrut cineva. daca nu a mai vrut cineav sa-l lase liber l-au arestat odata cu soferul.
     de ce nu l-au arestat pe sofer si sa-l aresteze pe vantu peste o saptamana?
     e ciudat rau
   • +3 (3 voturi)    
    stiati ca? (Luni, 13 septembrie 2010, 16:27)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui adrian

    am citit motivarea si am aflat de acolo ca soferului lui vantu i s-a interzis parasirea tarii cu o saptamana inaintea lui vantu.
    adica, vantu a primit un semnal si un ragaz de o saptamana pentru a parasi tara. in cazul in care ar fi vrut sa faca asta.
    nu e ciudat?
 • +6 (8 voturi)    
  toata lumea rade canta si danseaza (Luni, 13 septembrie 2010, 15:38)

  antikgb [anonim]

  vantuleeeeeeeeeeeeee ....cand ii dai banii lui bogdan chireac?ti a imprumutat omul 1mil de e din salariul lui de jurnalist..
 • -8 (12 voturi)    
  ! (Luni, 13 septembrie 2010, 15:38)

  zooropa [anonim]

  o aveti cumva de la Turcescu?
 • +11 (11 voturi)    
  .... cel mai amuzant paragraf ... (Luni, 13 septembrie 2010, 15:42)

  ovidiu [anonim]

  "Deşi metoda schimbării terminalelor ar fi teoretic aptă să asigure evitarea alertării autorităţilor penale, modalitatea la care inculpaţii au apelat în concret lasă mult de dorit, întrucât înainte de schimbarea efectivă a terminalelor noile numele de telefon erau transmise prin mesaj sms tot pe telefoanele vechi, neridicându-se astfel mari probleme în identificarea celor noi."

  Ahahahahahahahhahaha.
  • +1 (3 voturi)    
   Teoretic, sms-urile nu pot fi decodificate (Luni, 13 septembrie 2010, 16:07)

   Creator [utilizator] i-a raspuns lui ovidiu

   Vezi cazul Blackberry din orient, decat daca companiile furnizeaza cheia de decriptare a lor;
   Sunt curios ce marca de telefon are Vintu...
   • +1 (1 vot)    
    cred ca erau telefoane ieftine (Luni, 13 septembrie 2010, 16:27)

    ovidiu [anonim] i-a raspuns lui Creator

    Din moment ce le schimbau asa cred ca erau telefoane ieftine. Si criptarea daca se face se face in 2 directii, daca unul din telefoane nu suporta atunci degeaba unul are super criptare :)

    Plus, ascultarile astea de telefoane se fac ( cateodata ) cu acordul, de fapt de catre companie de telefonie la solicitarea institutiei ( SRI, politia etc. )
 • -13 (17 voturi)    
  Jenant (Luni, 13 septembrie 2010, 15:44)

  Rico [anonim]

  Cand apare smecheru ala de la PDL si zice public ca "daca Nica era la Interne nu castigam alegerile" nu-l intreaba nimeni nimic ca deh da la Vintu sar imediat cu surle si trambite. Macar pe vremea romanilor oamenii primeau paine si circ acu numai circ primesc si ala de proasta calitate. Doar sa fim seriosi la cat a distrus Vintu oricum noi n-o sa recuperam nimic vreodata, Un circ penibil marca Basescu (ar cam trebui sa fim imuni de acum la chestiile astea).
  • +8 (14 voturi)    
   ceva atentie nu strica (Luni, 13 septembrie 2010, 16:03)

   suca [anonim] i-a raspuns lui Rico

   afirmatia "daca Nica era la Interne nu castigam alegerile" poate fi interpretata ca psd-ul furau alegerile (nu e ceva nou oricum) daca aveau ministerul de interne in mana. poate fi interpretabila afirmatia. problema e ca la ce politisti, procuraori, judecatori avea sau inca mai are voicu in mana, daca pdl-ul calca pe bec, ieseau dovezile instant. dar momentan e doar gargara ieftina. pana nu apar dovezi ca aia au furaqt alegerile hotul striga hotul.

   iar circ fac televiziunile lui vantu si felix. nu-i pune nimeni sa nu discute 24 din 24 de ore despre economie sau alte probleme "importante" pt tara.
   deocamdata ei mentin circul, nu basescu.
   basescu a scos doua vb de cand e arestat vantu. la televiziunile lui vantu si felix s-au plimbat sute de jurnalisti, oameni politici, bagatori de seama, si alte specimene sa tipe "free vantu"
   d-aia esti imun, ca te uiti la ei :)
   • -3 (7 voturi)    
    suca, voi interpretati orice. mai ales constitutia (Luni, 13 septembrie 2010, 16:42)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui suca

    daca ar fi vrut sa spuna ca furau alegerile ar fi spus ca nu era in cadru public. ce crezi ca-i era rusine sa spuna - noroc ca l-am dat jos pe nica, altfel ne fura psd alegerile?
    cat despre hotul striga hotul, vezi ca basescu a strigat ca fura nastase alegerile.
    bine, nastase chiar a furat alegerile dar basescu nu poate sa dovedeasca pentru ca voicu controleaza justitia. dar voicu e arestat. nu mai controleaza justitia? hai ca m-am incurcat.
    • +2 (6 voturi)    
     daca erai atent, am scris (Luni, 13 septembrie 2010, 16:54)

     suca [anonim] i-a raspuns lui adrian

     ca afirmatia este interpretabila. dar te repezi ca fata mare la maritat.
     de alfel, in sprijinul interpretarii mele vine reteaua lui voicu desconspirata. in sprijinul interpretarii tale nu am vazut nimic pana acum.

     aia cu interpretarea constitutie ai scris-o ca-ti place cum suna, nu? :)

     ultimul paragraf nu l-am inteles? cine nu mai controleaza justitia? cred ca te-ai incurcat singur. fi mai explicit cand vrei mai mult einformatii.
     • -3 (5 voturi)    
      suca, bula sau cum te-o fi chemand (Luni, 13 septembrie 2010, 17:12)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui suca

      hai sa-ti desenez
      normal ca la afirmatia ta afirmatia pdlistului este interpretabila m-am referit. am intarit spunand ca voi interpretati tot. daca interpretati constitutia normal ca nu va impiedicati de o declaratia a unui din partid.
      n-ai inteles ultimul paragraf? era prea subtil, prea greu.
      am vrut sa-ti explic (pacat ca nu la nivelul/pe intelesul tau) ca nu voicu a controlat justitia. ca daca o controla nu mai era dupa gratii. justitia e controlata de altul. dar ala tot nu poate sa-si dovedeasca afirmatia cum ca a furat nastase alegerile...
      • +3 (5 voturi)    
       Mai usor, mai usor. (Luni, 13 septembrie 2010, 18:21)

       nick [anonim] i-a raspuns lui adrian

       Adriane, sau nastase, sau cum te-o fi chemand.
       Ati pus in functiune masina de spalat si de albit personaje de genul Voicu, Vantu, etc ? Inteleg ca se chinuie cu treaba asta tot alaiul de "jurnalisti" si de "oameni de cultura" care se perinda non-stop pe la diverse televiziuni. Dar ati inceput si pe aici ? Sunteti deja in campanie electorala ? Asa se pare.
       Cine controleaza justitia ? Explica-ne tu, asa, mai la nivelul nostru, cum se face ca au intrat instantele in greva chiar in perioada in care era necesara o amanare, astfel incat sa intervina prescriptia intr-un dosar in care unul din personajele de mai sus era condamnat ?
      • +3 (5 voturi)    
       ce sa va fac? (Luni, 13 septembrie 2010, 20:57)

       suca [anonim] i-a raspuns lui adrian

       va bagati in discutie aiurea si v-o furati mereu :)

       - te faci ca ignori argumentul meu adus cand am facut interpretarea.
       - am spus ca poate fi interpretabila afirmatia. tu te invarti in jurul cozii incercand sa-mi demonstrezi ce? ca am dreptate? :)
       - voicu a controlat justitia? cum adica a controlat? dar a plecat vreunul din justitie si nu stiu eu? nevasta lui costiniu va judeca recursul lui vantu miercuri. nu-mi spune ca nevasta lui costiniu e controlata de base... :)
       sa-ti enumar sefii de la csm?
       basescu poate cel mult sa controleze procurorii. judecatorii au boala pe base. culmea, exact aia de dau verdicte. a stiut ce sa tina sub aripa voicu si iliescu.

       voi astia de-l aparati pe vantu, voicu, iliescu etc, va place sa jigniti. nu puteti sa va impuneti parerea decat asa?
       si vreti sa va asculte cineva?
  • +7 (11 voturi)    
   Aha! (Luni, 13 septembrie 2010, 16:04)

   nick [anonim] i-a raspuns lui Rico

   Sa intelegem ca daca tot nu mai putem recupera nimic, ce rost mai are sa mai fie judecat si condamnat, nu ?
   Daca tot s-a ales praful de banii atator persoane, ce rost mai are sa ne mai complicam ?
   Sa-i lasam pe bietii infractori sa-si vada de treaba inainte si sa devenim imuni la toate astea.
   E tare de tot logica ta! Gandesti vreun moment cand emiti teoriile astea sau le preiei de undeva si ni le servesti gata preparate ?
  • +3 (5 voturi)    
   Da de smecherul de la PSD (Luni, 13 septembrie 2010, 17:32)

   maolina [utilizator] i-a raspuns lui Rico

   care a zis"ei au furat mai mult" dupa ce a pierdut Geoana ce zici?
 • +6 (12 voturi)    
  hahahahaha (Luni, 13 septembrie 2010, 15:45)

  suca [anonim]

  schimbau telefoanele dar isi trimiteau ptin sms numerele noilor telefoane prin telefoanele vechi :)))

  cat de prost poti sa fi???

  astia merita inchis si pt prostie :)
  io nu-nteleg cum mama dracu au ajuns astia investitori/oameni de afaceri/genii financiare cu asemenea logica?

  cred ca mi-am gresit meseria...
  • +7 (9 voturi)    
   n-au ajuns (Luni, 13 septembrie 2010, 16:03)

   I [utilizator] i-a raspuns lui suca

   doar si-au creat o imagine de "investitori/oameni de afaceri/genii financiare". Ei sunt defapt niste hoti. Ei stiu doar sa fure. Oamenii astia n-au produs niciodata nimic.
   • +3 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 septembrie 2010, 16:48)

    [anonim] i-a raspuns lui I

 • +7 (9 voturi)    
  Daca jutitia fuctioneaza ... (Luni, 13 septembrie 2010, 15:45)

  falco [anonim]

  Daca jutitia fuctioneaza nu ar mai trebui sa iasa nici odata de dupa gratii , ar trenbui sa ia macar 700 de ani ca si Madof pt excrocheriile facute , suma delapidata de acest indivit si nenorocirile sociale pe care le-a produs justifica orice sentinta mai mare de 500 de ani de puscarie si in cazul in care nu ia macar atit e sfidare la oameni onesti ai acestei tari. Si individul impreuna cu judecatori care il fac scapat nu merita decit un linsaj.
  • +7 (9 voturi)    
   Eu m-as multumi si cu 7 ani. (Luni, 13 septembrie 2010, 16:06)

   AlinN [anonim] i-a raspuns lui falco

   Am inteles ca pentru ce este acuzat pedeapsa este intre 3 si 7 ani. Eu m-as multumi sa ia macar 6-7 ani, sa dea un semnal in tara ca anarhia s-a incheiat.
 • +9 (11 voturi)    
  Dar are un caine orb!!! (Luni, 13 septembrie 2010, 15:54)

  Doc [anonim]

  Cum este posibil sa bagati la inchisoare un om care are un caine orb!

  Repede Dinescule! So pe ei!
  • +4 (6 voturi)    
   He he he ..... (Luni, 13 septembrie 2010, 16:11)

   SHEAPA [utilizator] i-a raspuns lui Doc

   Bravo, bre, noroc ca ne mai pastram si simtul umorului :)
 • +5 (7 voturi)    
  e un inceput (Luni, 13 septembrie 2010, 15:59)

  ecaterina [anonim]

  Sper sa traiesc sa-l vad condamnat . Acest escroc este autorul moral al multor sinucideri .Cei care-l apara acum cu o desantare fara seaman nu inteleg ca se fac partasi la crimele lui . Toate fatucele din tel lui fac ceea ce au facut inform in comunism si asa a fost posibila cea mai neagra perioada a ist iar acum zic toti :asa a fost sistemul , nu se putea altfel .Treziti-va !! Pt citeva mii va chinuiti sa-i puneti in brate unui escroc statul de care va plingeti toti .Sa putrezeasca in inchisoare !!! Vreau sa apuc sa strig :TRAIASCA JUSTITIA ROMINA si sa nu-mi mai fie rusine ca sint romin.
 • +5 (7 voturi)    
  lasati Justitia sa-si faca treaba!!!! (Luni, 13 septembrie 2010, 16:01)

  Coconut [anonim]

  Atatia amar de ani am auzit refrenul: Justitia nu e lasata sa lucreze, e influentata politic! Asa a si fost, dar acum nu mai este asa, dovada numeroasele anchete si condamnari pentru coruptie politica. Cazul lui Vantu este supra-mediatizat, pentru simplul motiv ca acest pungas ingenios a reusit, cu banii furati de la oameni naivi si lacomi de castig, sa tina pe bani grei intreaga presa parazita a Romaniei! care, se vede treaba, nu avea de ce sa-si doreasca o justitie intr-adevar independenta si profesionista. Vantu face parte din categoria "jmecherilor" din Epoca de Aur care, pe mana cu jmecherii din Secu si Politie, au pus la cale niste tzepe imense impotriva "stupid people". Ceea ce se intampla acum cu Vantu este doar inceputul, sper sa urmeze si multi alti pungasi de aceeasi teapa, precum "marele manager" Dan Voiculescu, alta scursura mizerabila a Securitatii gangsteresti a lui Ceausescu...
 • +3 (5 voturi)    
  Excelent documentul. (Luni, 13 septembrie 2010, 16:05)

  Andrei [anonim]

  Imi place ca mai si are si nuante de ironie la adresa metodelor folosite de a fugi de lege.

  Sunt curios ce va urma.
 • +2 (4 voturi)    
  ce pot sa zic.. (Luni, 13 septembrie 2010, 16:07)

  cristi [anonim]

  music to my ears.
  parca suna prea frumos ca sa fie adevarat.
 • +1 (5 voturi)    
  ce tampenie (Luni, 13 septembrie 2010, 16:07)

  no_name [anonim]

  eu inteleg cam asa din ce spune duduia: omul asta trebuie arestat pentru ca este pericol public. adica daca nu s-a oprit pana acuma in a-l ajuta pe Popa in tarile calde, desi se stia urmarit, clar ca nu se va opri nici de acum inainte, inca nu stim de la ce, ca Popa se lasa greu ajutat in ultima vreme.
  • +1 (1 vot)    
   Gresit (Miercuri, 15 septembrie 2010, 15:27)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui no_name

   "Tribunalul găseşte deosebit de relevantă convorbirea telefonică... purtată de inculpatul Stoian cu o persoană necunoscută..., în cadrul căreia se transmite inculpatului... că numitul Nicolae Popa va respecta angajamentul luat "acum 9 ani de zile" iar temerile inculpatului Sorin Ovidiu Vântu că cineva va spune ceva împotriva sa sunt neîntemeiate."

   Deci, dacă inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu a plătit bani grei, prin mecanisme complicate, pentru ca nu cumva Popa să ajungă în fața autorităților române și să îl toarne, ce va face oare acum cînd Popa este la dispoziția procurorilor români și de ci riscul de a înfunda pușcaria a cresut substanțial?

   Vorbim deci de un om cu bani și relații, abil și disperat.
 • -1 (5 voturi)    
  va felicit (Luni, 13 septembrie 2010, 16:08)

  Rhodos [utilizator]

  ca ati reusit sa descifrati minunatul document judiciar. Mi-am prins urechile in limbaj si in greselile de exprimare. Nici nu ma mir ca justitia noastra e atat de ... alambicata. Facem pariu ca in 29 de zile iese Vantu din puscarie si ramane soferul gaj? =)))))))
  • +1 (3 voturi)    
   s-ar putea sa pierzi (Luni, 13 septembrie 2010, 17:35)

   maolina [utilizator] i-a raspuns lui Rhodos

   Poate nu stii ca s-a schimbat Codul Penal si nu se mai pot ridica la nesfarsit"exceptii de neconstitutionalitate" si in 5 ani sa nu se ajunga nici la "Fond" cu procesele( vezi Nastase, Patriciu, Copos,Camelia Voiculescu)
 • +3 (3 voturi)    
  ... (Luni, 13 septembrie 2010, 16:13)

  Aph [anonim]

  "Tribunalul găseşte deosebit de relevantă convorbirea telefonică din data de 4.01.2010, purtată de inculpatul Stoian cu o persoană necunoscută localizată în Indonezia, în cadrul căreia se transmite inculpatului Sorin Ovidiu Vîntu că numitul Nicolae Popa va respecta angajamentul luat "acum 9 ani de zile" iar temerile inculpatului Sorin Ovidiu Vântu că cineva va spune ceva împotriva sa sunt neîntemeiate."

  Foarte periculos pasajul asta. In acest moment nu mai ramane decat ca Popa sa vorbeasca (oricum nu mai vede vreun ban de la SOV) pentru ca dosarul FNI sa fie redeschis.
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 septembrie 2010, 16:46)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  dap. Investitori FNI (Luni, 13 septembrie 2010, 17:44)

  daniel [anonim]

  Daca in acest genial Vantu si-au pus sperantele cei cu FNI-ul, atunci de ce se mai mira ca au pierdut banii? Oricum ii pierdeau si daca ii numarau sub plapuma.
 • +4 (4 voturi)    
  Motivare .... ok (Luni, 13 septembrie 2010, 18:20)

  Joio [anonim]

  Considerentele judecatorului de la TMB sunt ok, si cu siguranta vor fi mentinute in calea de atac de la CAB.

  Inculpatii niste idioti, ce cu libertatea restransa (obligati sa nu paraseasca ...) au continuat in demersul lor infractional. Practic au ajutat Parchetul.

  Deci Ura si la Gara.
  • +3 (3 voturi)    
   mai vedem (Luni, 13 septembrie 2010, 19:33)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Joio

   ai rabdare. de la o arestare, cu tot circul de rigoare la o condamnare definitiva e cale lunga de tot. si ma mira faptul ca in motivare judecatorul mentioneaza ca inculpatii "s-au prevalat de dreptul la tacere". pana nu demult refuzul de a coopera cu organul era temei de arestare, acum chiar a devenit un drept. aici a gresit instanta si avocatii celor doi vor ataca si acest aspect la recurs. ehee, ramane de vazut. si nu uita ca vantu e mason....


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by