Procurorul general al Romaniei a negat, luni, orice implicare a politicului in dosarul in care a fost arestat preventiv, saptamana trecuta, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Laura Codruta Kovesi spune ca nu s-au facut niciun fel de presiuni politice sau de alta natura asupra procurorilor care au lucrat la acest caz, potrivit Agerpres.

"Ceea ce a aparut in presa nu sunt interceptarile, sunt extrase din referatul de arestare al procurorilor care fac trimitere la aceste interceptari", a raspuns Kovesi unei intrebari a jurnalistilor, legate de interceptarile aparute in presa.

Intrebat despre acelasi dosar, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca nu a intervenit nimic nou in acest caz si a negat informatiile potrivit carora Nicolae Popa s-ar afla deja in Romania: "A fost trimisa si o a doua cerere de extradare in 6 septembrie, in rest procedura este conform normelor interne si internationale. Cand va interveni ceva nou, va fi anuntat prin intermediul Biroului de Presa".

Sorin Ovidiu Vantu se afla de 4 zile in arest preventiv, decizie atacata deja cu recurs de avocatii sai. Data judecarii recursului urmeaza sa fie stabilita in cursul zilei de luni.