Procurorii au inaintat joi seara magistratilor Tribunalului Bucuresti, propuneri de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pe numele inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu, Turcan Octavian, si Stoian Alexandru. SOV a trimis sume de bani condamnatului Popa Nicolae, pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare, informeaza Ministerul Public.

Liviu Luca, audiat si el in acest dosar, nu a fost retinut.

Tribunalul Bucuresti va judeca la ora 22.00 propunerea de arestare pentru 29 de zile, informeaza Mediafax.

Redam integral comunicatul Parchetului:

"Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus in cursul zilei de azi retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu, Turcan Octavian, si Stoian Alexandru, sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea infractorului.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a trimis sume de bani condamnatului Popa Nicolae, pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 423/20.03.2007 a Tribunalului Bucuresti, pronuntata in dosarul nr. 24.632/3/2006, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 2098/2009 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dosar in care la data de 23 iulie 2009 a fost emis mandat european de arestare.

Urmarirea penala a stabilit ca transmiterea sumelor de bani s-a realizat in baza dispozitiilor inculpatului Vintu Sorin Ovidiu, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o banca cu sediul in Nicosia, Cipru, in contul unei societati comerciale inregistrate in Indonezia, la care condamnatul Popa Nicolae avea acces cu ajutorul inculpatului Turcan Octavian, sau in numerar cu sprijinul inculpatului Stoian Alexandru. Procurorii au inaintat magistratilor Tribunalului Bucuresti, propuneri de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, pe numele inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu, Turcan Octavian, si Stoian Alexandru".

Procurorii i-au audiat, joi, pe Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Octavian Turcan si pe Alex Stoian, in cazul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de detentie pentru prabusirea FNI.

La locuintele acestora si ale altor persoane s-au facut perchezitii,anchetatorii ridicand unitati de computer, inscrisuri si alte documente.

Se actualizeaza