Conducerea Senatului a decis, miercuri, sa le transmita guvernatorului BNR, Mugur Isarescu si ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, o invitatie pentru a discuta, saptamana viitoare, despre "starea reala a economiei romanesti". Anuntul a fost facut de presedintele Senatului, Mircea Geoana, la finalul sedintei de miercuri a Biroului Permanent, potrivit Agerpres.

"Biroul Permanent a aprobat o propunere pe care am avansat-o, anume sa ii invitam saptamana viitoare, in cadrul Biroului Permanent extins al Senatului, pe guvernatorul Bancii Nationale si pe ministrul de Finante pentru a avea o discutie si o informare cu privire la starea reala a economiei. Asa am procedat de fiecare data cand am traversat momente economice, monetare delicate. Nu dorim sa transformam aceasta intalnire intr-un show politic, ci pur si simplu simtim nevoia unei informari direct de la sursa", a anuntat Mircea Geoana.

O alta decizie luata la nivelul conducerii Senatului a vizat acordarea unei atentii "sporite" problemelor din teritoriu. Mircea Geoana a afirmat ca ii incurajeaza pe senatori sa isi orienteze atentia catre problemele cetatenilor:

  • "Voi incuraja comisiile permanente ca pe langa activitatea de la Bucuresti sa aibe o activitate mai bogata in teritoriu. Voi incuraja o mai mare prezenta a senatorilor si a comisiilor permanente in teritoriu, acolo unde sunt problemele cetatenilor si acolo unde este nevoie de o atentie sporita. Voi incuraja o dezbatere nationala pe tema sanatatii, vom continua discutiile incepute de comisia pentru administratie publica referitoare la descentralizare si reorganizare administrativ-teritoriala. De asemenea, vom incuraja dezbateri in teritoriu pe teme de agricultura, de economie, de politica externa".

De asemenea, Biroul Permanent al Senatului a decis sa solicite institutiilor din subordinea Parlamentului rapoarte de activitate. Potrivit lui Geoana, senatorii vor exercita un "rol de indrumare si de supraveghere mult mai atent si mult mai profund":

  • "Vom solicita tuturor institutiilor aflate in subordinea noastra rapoarte de activitate. Aici ma refer inclusiv la solicitarea adresata Consilliului National de Integritate cu privire la activitatea Agentiei Nationale de Integritate. Vom avea o privire mult mai severa si mult mai pragmatica".