Celebrul Orient Express a oprit, luni, pentru prima data in ultimii 12 ani, in calatoria sa pe ruta Paris - Istanbul, respectiv Istanbul - Venetia, in Gara Regala din statiunea Sinaia. Cei aproximativ 100 de calatori au coborat din tren direct pe covorul rosu, potrivit Agerpres.

Turistii sositi la Sinaia din America de Nord, America de Sud, Belgia, Franta, Germania, Spania si Anglia au fost invitati sa viziteze Muzeul Peles si Manastirea Sinaia, dupa care au plecat spre Bucuresti, a declarat Corina Ghimbas, reprezentant al Primariei Sinaia.

"Este o mare bucurie pentru mine sa continuam traditia inceputa de chiar Regele Carol I inca din anul 1883 si, la fiecare inceput de toamna, sa intampinam Orient Expressul si pe calatorii sai care doresc sa ne cunoasca istoria bogata, legendele si frumusetile naturale. Cu siguranta, vor pleca cu dorinta de a reveni", a afirmat primarul statiunii Sinaia, intr-un comunicat de presa.

Pretul unei calatorii cu celebrul tren de epoca este de 6.000 de euro. Prima calatorie a legendarului tren si prima oprire la Sinaia au avut loc in anul 1883, turistii fiind aristocrati, scriitori si personalitati celebre ale vremii.

In anul 1998, dupa 16 ani de absenta, trenul si-a reluat calatoriile.