Un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui a fost agresat, sambata noaptea, de un pacient care era transportat la spital, relateaza Agerpres.

Potrivit reprezentantilor SAJ Vaslui, in statie s-a primit un apel prin care se solicita ajutorul ambulantei pentru un barbat in varsta de 55 de ani, din localitatea Coroiesti, judetul Vaslui, cazut in strada dintr-o caruta.

Echipajul de la Salvare format din medic si asistenta s-a deplasat la fata locului si au gasit persoana in strada, constienta, si au urcat-o in masina pentru a o transporta la Spitalul de Urgenta Barlad.

Pe traseu, barbatul a devenit violent, a rupt firele de la electrozi si de la injectometrul din ambulanta si i-a aplicat mai multe lovituri asistentei medicale si medicului care incercau sa il sedeze.

Echipajul medical a solicitat ajutorul politistilor pentru a-l linisti pe pacient.

''Au ajuns acolo doua masini de politie de la doua posturi rurale. Pacientul a fost sedat si transportat la spital. Am aflat ulterior ca el nu cazuse din caruta, ci fusese victima unei agresiuni prin lovire, dar nu a vrut sa se cunoasca acest lucru. Medicul si asistenta vor depune plangere la politie impotriva pacientului violent, iar noi, de asemenea, ne vom adresa instantei de judecata, pentru a-l obliga pe agresor sa plateasca daunele produse in masina de salvare'', a declarat, duminica, pentru Agerpres, Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.