Magistratii Judecatoriei sectorului 6 au respins, vineri seara, propunerea Parchetului de arestare preventivă a şefului Servicului Tehnic al Maternităţii Giuleşti, Vasile Dima, care fusese retinut, vineri la pranz, pentru 24 de ore, in dosarul penal legat de producerea incendiului din 16 august, soldat cu moartea a cinci bebelusi si ranirea grava a altor sase, anunta Agerpres.

Vasile Dima era responsabil de supravegherea si verificarea instalatiilor din Spitalul "Panait Sarbu" si de instructajul angajatilor cu privire la respectarea normelor de protectie contra izbucnirii incendiilor.

Procurorii Parchetului General au atacat deja cu recurs decizia judecatorilor de a-l pune in libertate. Ordonanţa de reţinere de 24 de ore emisa de procurori pe numele lui Vasile Dima urmează să expire sâmbătă la prânz, moment în care acesta va fi pus în libertate.

Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Profesor doctor Panait Sarbu" - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

In aceeasi zi, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Vasile Dima pentru savarsirea infractiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.