Un copil roman de trei ani a murit si fratele sau de patru luni a suferit arsuri grave dupa ce un incendiu a devastat o tabara de tigani din Roma, a anuntat vineri presa italiana, citand pompierii si carabinierii, relateaza AFP.

Pompierii au intervenit in jurul orei 1,30 pentru a stinge incendiul, ale carui cauze nu sunt cunoscute deocamdata. Copilul ranit are arsuri pe 40% din corp.

Identitatea exacta a familiei nu a fost confirmata, tatal prezentandu-se ca fiind de nationalitate straina. Potrivit presei, este vorba despre tigani originari din Romania.

Flacarile au distrus cel putin patru baraci din aceasta tabara neautorizata situata in apropierea cartierului EUR. Mama si tatal celor doi copii au suferit si ei arsuri, insa nu atat de grave.

Potrivit cifrelor oficiale, in capitala italiana traiesc aproximativ 7.200 de tigani, in aproape 100 de tabere, dar organizatiile umanitare spun ca numarul romilor este dublu. Un proiect al autoritatilor locale prevede reinstalarea a 6.000 de persoane in 13 tabere amenajate la periferia Romei.