Autoritatile a inceput miercuri urmarirea penala pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa fata de Spitalul clinic de obstetrica-ginecologie prof. dr. Panait Sarbu, a anuntat procurorul sef Marius Iacob. Riscul maxim in acest caz este desfiintarea maternitatii Giulesti, daca spitalul va fi trimis in judecata, a adaugat el.

Masura a fost adusa la cunostinta managerului actual al spitalului, caruia i s-a solicitat sa depuna la dosar mai multe acte.

Procurorul sef a subliniat ca masura dispusa nu inlatura posibilitatea extinderii urmaririi penale la persoane fizice care au contribuit in mod direct la realizarea infractiunii.

Tot miercuri, anchetatorii l-au convocat la parchet fostul manager al spitalului, care a depus mai multe documente din care rezulta repartizarea atributiilor intre persoanele care asigurau conducerea sectiilor din cadrul spitalului. Acesta nu are calitate procesuala si va fi reaudiat de procurori, a precizat Marius Iacob.

Joi, procurorii vor verifica bunurile proprietate privata ale spitalului (care nu afecteaza bunul mers al unitatii) urmand sa analizeze posibilitatea instituirii unor masuri de sechestru.

La dosar a fost depusa o asigurare medicala de malpraxis in suma de 500.000 euro, incheiata in cursul anului trecut.

Procurorul sef Marius Iacob a precizat ca pana in prezent partile civile implicate in acest proces nu au precizat cuantumul despagubirilor solicitate. Familia unui copil a refuzat explicit sa se constituie parte civila, iar o alta a spus ca se mai gandeste, a adaugat el.