Asistenta Florentina Cirstea, retinuta luni pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa in legatura cu incendiul de la Maternitatea Giulesti, a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, dupa ce Judecatoria Sectorului 6 a admis, marti, propunera procurorilor.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Sedinta de judecata s-a desfasurat cu usile inchise si a durat aproximativ o ora, informeaza Agerpres.

Asistenta a fost retinuta luni seara, pentru 24 de ore, anchetatorii sustinand ca se impune arestarea acesteia deoarece a parasit in mod nejustificat salonul de la terapie intensiva, unde s-a produs un incendiu soldat cu moartea a cinci nou-nascuti.

Dupa dezbateri, avocatul asistentei, Simona Parvu, a declarat ca nu a fost prima data cand Florentina Carstea a parasit salonul unde se gaseau bebelusii, aceasta fiind chemata in nenumarate randuri de catre medici in alte saloane.

In plus, ea a aratat ca Florentina Carstea nu trebuia sa fie singura in salon, deoarece, potrivit fisei postului, ar fi fost necesar sa aiba in subordine doua asistente debutante si una sau doua infirmiere.

"Asistenta plange si spune ca erau ca si copiii mei pentru ca de multe ori sta cu acei copii mai mult decat stau cu parintii", a declarat avocata Simona Luciana Parvu, refereindu-se la clienta sa, asistenta Florentina Carstea de la Maternitatea Giulesti, acuzata de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa. Parvu a declarat ca asistenta acuzata nu a participat la o petrecere onomastica, asa cum s-a spus anterior.