Ministrul de Interne Vasile Blaga a sustinut, joi, ca nici presedintele SUA, Barack Obama, nu poate raspunde cand salariile din sectorul public vor incepe sa creasca, relateaza Agerpres.

Aflat la o dezbatere a unor organizatii romanesti din diaspora, Blaga a fost intrebat de jurnalisti cand vor reincepe salariile din sectorul public sa creasca, dupa reducerea cu 25% operata de Guvern.

"La aceasta intrebare si cineva mult mai pregatit decat mine si cu o influenta mondiala, presedintele Obama, nu va putea raspunde", a raspuns Blaga.

Referitor la salariatii din administratie, Blaga a recunoscut ca multi dintre ei au venituri foarte mici.

"Pentru o perioada de timp care eu sper sa fie cat mai scurta. Nu m-as uita numai la salariu, ci la venituri. Cu toate astea, eu spun ca veniturile sunt foarte mici la foarte multi dinte ei. Eu sper ca economia sa mearga mai bine si salariile sa ne creasca la toti", a afirmat ministrul Administratiei si Internelor.

Pe de alta parte, ministrul a evitat sa se exprime asupra rectificarii bugetare operate miercuri de Guvern, in urma careia bugetul MAI pe anul 2010 a fost usor scazut.

"Eu n-am vazut, adica n-ar trebui ca un ministru sa fie multumit nici la inceputul executiei bugetare... S-au redus cu 25% salariile si in Ministerul de Interne, iar MAI, dupa Ministerul Invatamantului, este al doilea mare angajator al Romaniei", a spus Blaga.

In context, el a precizat ca MAI va prioritiza toate proiectele din fonduri europene privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Pe de alta parte, joi dimineata, ministrul Muncii Mihai Seitan a dat asigurari ca in 2011 va fi o crestere de peste 10% a salariului bugetarilor. Ministrul a aratat ca in cazul bugetarilor care in prezent au salarii mici cresterea ar putea fi de peste 25%.