Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, considera ca "cine greseste trebuie sa plateasca", afirmand ca "a luat in calcul inca de marti sa ceara demisia intregii conduceri a Maternitatii Giulesti", transmite Agerpres, citand un comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti. Marti, ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat ca "avand in vedere subordonarea Maternitatii Giulesti primariei Municipiului Bucuresti, solicitam primarului Sorin Oprescu sa destituie intreaga conducere a maternitatii, date fiind concluziile preliminare. Am sa solicit oficial in scris primarului sa ia aceasta masura".

Sorin OprescuFoto: AGERPRES

"Am luat in calcul inca de ieri sa cer demisia intregii conduceri a Maternitatii Giulesti. Consider ca cine greseste trebuie sa plateasca, dar principala mea preocupare ca primar general si ca medic este ca acest gen de situatii sa nu se mai repete", a precizat primarul general al Capitalei.

Viceprimarul Victor Iovici a confirmat si el ca primarul general al Capitalei a luat in calcul demiterea intregii echipe manageriale a Maternitatii Giulesti inca de marti: "Domnul Oprescu a discutat aceasta varianta, avem doar o problema tehnica. Contractul de management este incheiat intre Ministerul Sanatatii si echipa manageriala de la Maternitatea Giulesti. Acest act este inca valabil, nu vad cum putem sa-l anulam noi. Asteptam ca echipa manageriala sa-si depuna demisia de onoare".

"De aproape 2 ani, Spitalul Giulesti se afla sub administrarea Primariei Municipiul Bucuresti. Ministerul Sanatatii nu exercita nicio atributie asupra spitalului. Singura posibilitate de analiza si revocare a managementului apartine PMB", a spus Cseke, adaugand ca "in toate cazurile in care spitalele au fost in subordinea Ministerului Sanatatii s-au luat masuri".

Incendiul de luni de la Maternitatea Giulesti din Capitala s-a soldat cu moartea a patru nou-nascuti si ranirea grava a altor sapte, internati in acest moment la spitalul Grigore Alexandrescu.

Procurorul-sef Marius Iacob a declarat marti ca Parchetul General a inceput urmarirea penala in rem pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava in cazul tragediei produse la Maternitatea Giulesti.