Reprezentanti ai Ambasadei Romaniei la Moscova au fost invitati la MAE rus in legatura cu declararea persona non-grata a unui diplomat rus care lucreaza la Bucuresti, informeaza Interfax. Potrivit corespondentului agentiei mentionate, la iesirea din sediul Ministerului, diplomatii romani au refuzat sa dea detalii despre continutul intrevederii cu partea rusa si au evitat orice comentarii.

UPDATE 1: MAE rus a calificat gestul Romaniei drept "neprietenesc". Ministerul de Externe de la Moscova a criticat expulzarea unui diplomat rus de oficialii de la Bucuresti, avertizand ca isi rezerva dreptul sa ia masuri in consecinta

Ministerul rus al Afacerilor Externe si-a exprimat protestul fata de expulzarea de la Bucuresti a unui angajat al ambasadei ruse. Moscova isi rezerva dreptul la masuri de raspuns, scrie RIA Novosti, citand un comunicat al MAE rus.

Comunicatul MAE rus (via RIA Novosti)

"Spre deosebire de secretarul I al ambasadei Romaniei in Rusia, asupra caruia s-au gasit bani, materiale si aparatura specifica activitatii de spionaj, diplomatul rus nu are legatura cu nici o actiune care sa justifice o astfel de decizie. A face din cele doua probleme un tot unitar inseamna a otravi in mod constient atmosfera relatiilor ruso-romane. Am avertizat Bucurestiul in legatura cu asemenea actiuni, dar, dupa toate probabilitatile, ratiunea nu a triumfat.

In acest context, exprimam protestul nostru categoric partii romane, care poarta intreaga responsabilitate pentru eventualele consecinte. Ne rezervam dreptul de a adopta masuri de raspuns".

Reamintim ca Romania a declarat persona non-grata un diplomat rus, gest similar cu expulzarea diplomatului roman Gabriel Grecu, acuzat de spionaj.

Vom reveni cu amanunte