Parintii copiilor decedati in incendiul de la Maternitatea Giulesti vor primi ajutoare de urgenta din partea statului, a declarat, marti, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax. El a aratat totodata ca la acest moment nu se pune problema ca pentru accidentul de la maternitate sa fie decretata zi de doliu national.

Premierul a afirmat ca a fost socat de acest accident si ca reforma initiata de Guvern urmareste tocmai utilizarea eficienta a banilor publici, inclusiv in sistemul medical.

"Tragicul accident m-a socat si pe mine si vreau sa asigur familiile indoliate ca vor primi suportul statului sub forma unor ajutoare de urgenta, pentru a trece si a usura imensa durere pe care o au", a spus Boc.

Seful Guvernului a amintit ca a fost initiat un proces de reforma si restructurare inclusiv in sectorul medical, pentru cheltuirea mai eficienta a banilor publici, aratand ca timp de 20 ani nu s-a dorit informatizarea sistemului de sanatate, astfel incat fondurile economiste sa fie utilizate pentru reabilitarea infrastructurii.

Premierul nu a dorit sa comenteze mai mult accidentul de la Maternitatea Giulesti, motivand ca nu vea sa influenteze astfel ancheta aflata in derulare.

O explozie a avut loc, luni dupa-amiaza, in sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti. Patru bebelusi au murit iar alti 7 copii sunt in stare grava.

Investigarea cazul a fost preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului General, ancheta fiind coordonata de procurorul sef Marius Iacob.

Directorul Maternitatii Giulesti, doctorul Bogdan Marinescu, a declarat marti ca asteapta finalizarea anchetei si ca, daca va fi gasit vinovat, va analiza posibilitatea demisiei.

Deputatul PDL Petru Calian a solicitat decretarea unei zile de doliu national in memoria bebelusilor decedati in urma incendiului de la Maternitatea Giulesti.