Canalul de televiziune rus Vesti a prezentat momentul arestarii diplomatului roman Gabriel Grecu la Moscova. FSB a spus ca asupra lui Grecu, retinut luni in capitala rusa, s-au descoperit "obiecte specifice activitatii de spionaj". Grecu a fost declarat"persona non grata", el trebuind sa paraseasca Rusia in 48 de ore.​

Grecu ar fi cautat secrete militareFoto: Captura Vesti.ru

Inregistrarea a fost facuta in ceea ce pare a fi un magazin din capitala rusa. Un barbat este vazut timp ce pune un pachet negru intr-un dulapior pentru bagaje, dupa care se indeparteaza. Imaginile il infatiseaza apoi pe un alt barbat, identificat drept diplomatul roman, in timp ce scoate pachetul din cutia respectiva.

Ulterior, Grecu este aratat in timp ce este retinut de ofiteri din serviciul de contraspionaj rus. Diplomatul este coborat dintr-o duba si dus in sediul FSB.

FSB a precizat ca "Gabriel Grecu a fost arestat la Moscova pe 16 august, in timp ce incerca sa primeasca informatii secrete de natura militara de la un cetatean rus". Grecu a fost ulterior eliberat, aflandu-se in prezent in sediul Ambasadei Romaniei la Moscova.

Potrivit serviciului rus de informatii, Grecu lucra in Capitala rusa "sub acoperire diplomatica" si detinea functia de prim-secretar al departamentului politic din cadrul Ambasadei Romaniei de la Moscova. El ar fi angajat al Serviciului de Informatii Externe (SIE).