Guvernul se reuneste marti, incepand cu ora 15:00, pentru a finaliza evaluarea pagubelor provocate de inundatiile din perioada iunie - iulie, aceasta urmand sa fie transmisa Comisiei Europene, pentru accesarea Fondului de solidaritate al Uniunii, anunta Agerpres. Solicitarea va fi transmisa Comisiei la finalul lunii august sau inceputul lunii septembrie, Executivul de la Bucuresti avand la dispozitie zece saptamani de la data de 23 iunie - data de raportare - pentru aceasta procedura.

Biroul de presa al Guvernului a informat, luni, ca evaluarea finala a pagubelor urmeaza sa fie prezentata, miercuri, de catre Executiv.

De altfel, primul-ministru Emil Boc i-a convocat, luni, la Guvern, pe ministrii Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, si Mediului, Laszlo Borbely, la o reuniune de lucru pentru evaluarea pagubelor produse de inundatii. La reuniune au mai participat secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ioan Andreica, reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Educatiei.

Pe 21 iulie, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, declara ca pagubele inregistrate pana atunci ajungeau la aproximativ 350 de milioane de euro.