Guvernul are in vedere, in acest an, finalizarea lucrarilor la soselele de centura ale Sibiului, Clujului, Lugojului, Drobetei-Turnu Severin, dar si la 10-11 kilometri din Autostrada Transilvania, a declarat, sambata, premierul Emil Boc, aflat in vizita la Iasi, potrivit Agerpres. Alte prioritati sunt, potrivit primului ministru, continuarea lucrarilor la Autostrada Cernavoda-Constanta si centura Bucurestiului, de la Chitila la Voluntari.

"Am facut o prioritate a investitiilor pentru 2010 si, acolo unde avem termen 2010-2011, sa finantam cu banii necesari. Lucrarile vor avea resurse financiare aferente", spune Emil Boc.

Seful Guvernului a vizitat santierul soselei de centura a municipiului Iasi, prilej cu care s-a declarat multumit de stadiul lucrarilor: "Din prima evaluare rezulta ca iesenii vor scapa de cosmarul traficului greu in viitorul apropiat. Asta inseamna ca anul acesta, la strat de binder, vor fi gata aproximativ 8,5 din 14 kilometri".

Potrivit acestuia, astfel o parte din traficul greu din oras va fi deviat pe un drum comunal, un drum judetean si dupa aceea iesirea din oras. Din aprilie 2011, sustine Boc, vor fi gata toti cei 14 kilometri ai bretelei soselei de centura. Soseaua de centura urmeaza sa lege DN 28 si DN 24, ocolind Iasiul. Aceasta va fi utila soferilor care vor sa ajunga de la Vaslui la Roman, fara sa treaca prin Iasi, si va permite investitii masive in zona, dezvoltand-o puternic din punct de vedere economic.

Lucrarile vor fi executate de firma galateana Vega 93. Potrivit proiectului, care ar trebui finalizat in 2010, se vor construi prin zona de sud a Iasiului o ruta exterioara de 24 de kilometri de traseu pentru traficul greu si o alta interioara de sapte kilometri pentru cel usor, pentru care se vor cheltui aproximativ 52 de milioane de euro.