Pierderile inregistrate de companiile CFR Calatori si Metrorex vor determina companiile sa majoreze tarifele, cu circa 9%, incepand din aceasta toamna, informeaza Agerpres.

Noua scrisoare de intentie la acordul stand-by cu Fondul Monetar International sustine ca cele doua societati, la care se adauga Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), vor trebui sa mareasca tarifele pentru a atinge tinta de arierate stabilita.

Oricum, CFR Calatori si Metrorex au, de aproape trei luni, in intentie majorari de tarife, estimate la circa 9% pentru CFR si intre 7% si 9% pentru Metrorex, insa deocamdata majorarile nu au fost aprobate in Consiliul de Administratie al Metrorex sau in sedinta de Guvern, in cazul CFR Calatori, deoarece societatile au prevazute in statut modalitati diferite de crestere a tarifelor.

CFR Calatori a majorat deja tarifele cu circa patru la suta, de la 1 iulie, in urma majorarii TVA. Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1 la suta, s-a produs la 1 septembrie 2007.

In cazul metroului, pretul cartelelor de calatorie a fost majorat in urma cu mai mult de un an, in mai 2009, cu 7%.