Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au respins, luni, contestatia patronului OTV Dan Diaconescu impotriva prelungirii interdictiei sale de a parasi tara, transmite Agerpres. "Este o decizie stupefianta. In dosar erau vreo sapte gafe facute de procurori", a declarat Diaconescu dupa ce a iesit din sala de judecata.

Dan DiaconescuFoto: AGERPRES

Decizia de luni a instantei este definitiva, neputand fi atacata.

Avocatul Gheorghita Mateut declara, dupa sedinta de judecata din 29 iulie, ca instanta a semnalat deja o greseala pe care a comis-o procurorul cu ocazia emiterii ordonantei de prelungire.

Tot atunci, Diaconescu afirma ca a inregistrat o noua victorie in sensul ca "o noua gafa a celor de la DNA, probabil din graba sau alte motive, s-a produs" iar "o noua instanta, la fel de curajoasa, i-a sanctionat trimitandu-i acasa sa-si refaca temele sau sa le faca mult mai bine."

Diaconescu a afirmat ca are multe interdictii - de a nu vorbi cu oamenii implicati in dosar, inclusiv colegi de la OTV, de a nu spune lucruri impotriva procurorului si de a nu vorbi in general in contradictie cu autoritatile tarii.

In 22 iulie, patronul OTV era anuntat la DNA ca i s-a prelungit cu 30 de zile interdictia de a parasi tara.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati pe 23 iunie de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, fiind acuzati ca l-ar fi santajat pe primarul comunei aradene Zarand. Pe 25 iunie, Diaconescu a fost eliberat din arest, insa Parv a ramas in detentie. Pe 16 iulie, mandatul de arestare preventiva pe numele lui Doru Parv a fost prelungit cu 20 de zile.