Victoria Lacatusu, femeia de 240 de kilograme care a nascut, in februarie anul acesta, o fetita, a murit duminica dimineata, la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, unde fusese adusa in stop cardio-respirator de la Spitalul din Slatina, anunta Mediafax. Victoria Lacatusu avea 24 de ani si fusese diagnosticata cu obezitate morbida. In luna februarie, ea adusese pe lume o fetita sanatoasa, care a cantarit, la nastere, 2,9 kilograme.

In varsta de 24 de ani, Victoria Lacatusu, din comuna Draghiceni (Olt), a fost adusa in stare grava, duminica, in jurul orei 5.30, la Craiova, de la Spitalul din Slatina: "A fost adusa in stop cardio-respirator. S-a incercat resuscitarea ei timp de 30 de minute, insa nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viata", a declarat managerul unitatii medicale din Craiova, Florin Petrescu.

Tanara a fost internata initial in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, diagnosticul la internare fiind de sindrom febril. "In conditiile in care ea suferea de o obezitate morbida puteau apare foarte multe complicatii care sa duca la decesul pacientei. I se va face necropsia pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la decesul pacientei", a explicat managerul Spitalului din Slatina.

In februarie anul acesta, in ultima luna de sarcina, Victoria Lacatusu, care cantarea 240 de kilograme, a fost transferata de la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova la Spitalul Universitar Bucuresti, intrucat nu exista masa de operatie la spitalul din Craiova care sa sustina greutatea tinerei. La o zi dupa ce a fost transferata la Spitalul din Bucuresti, femeia a nascut, prin cezariana, o fetita sanatoasa, de 2,9 kilograme.