Peste 50 de perchezitii au fost facute in Bucuresti si judetele Suceava, Botosani, Constanta, Covasna si Neamt, in cadrul unei investigatii a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) privind contrabanda cu tigari din Ucraina si R. Moldova, informeaza Mediafax.

Contrabandistii, coordonati de bucuresteanul Paul Iova, au fost monitorizati, iar in cadrul actiunilor autoritatilor au fost capturate peste 10.000.000 de tigarete de (500.000 de pachete de diferite marci provenienta din Republica Ucraina si Republica Moldova).

Valoarea prejudiciului, doar pentru tigarile capturate, se ridica in acest moment la suma de 5.000.000 de lei (echivalentul a peste 1.100.000 de euro).

Vineri, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava au procedat la destructurarea unei importante grupari infractionale organizate specializate in contrabanda cu tigarete de provenienta Republica Ucraina si Moldova, informeaza, vineri, Biroul de presa al Directiei.

Investigatiile au relevat faptul ca tigarile erau introduse ilicit pe teritoriul vamal al Romaniei, peste frontiera de stat adiacenta judetelor Suceava si Botosani, membrii gruparii coordonau si controlau direct actele materiale de contrabanda, asigurand in acelasi timp colectarea, depozitarea, transportul si desfacerea catre comerciantii de tigarete de pe piata neagra a municipiului Bucuresti, judetelor Constanta, Neamt si Covasna.

Liderul acestei grupari infractionale este Paul Iova, zis Ion Petrisor, in varsta de 48 ani, un personaj cunoscut din Capitala, care organizeaza si concursul Miss Piranda.

Pentru destructurarea gruparii si completarea probatoriului au fost efectuate simultan un numar de 50 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si judetele Suceava, Botosani, Constanta, Covasna si Neamt, iar la sediul DIICOT Suceava urmeaza a fi duse pentru audieri 55 persoane.