Cercul Militar National

Cercul Militar National

Foto: HotNews.ro

Traficul rutier va fi intrerupt, joi, aproximativ 10 minute, in intervalul 10.20 - 11.00, pe Calea Victoriei, intre str. Ion Campineanu si bd. Regina Elisabeta si pe bd. Regina Elisabeta, intre str. Academiei si str. Ion Brezoianu. Masura a fost luata avand in vedere ca in zona au loc manifestari dedicate sarbatoririi Zilei Imnului National si va fi intonat si imnul tarii.

Potrivit unui comunicat transmis de Serviciul Informare si Relatii Publice al DGPMB, citat de Agerpres, pentru buna desfasurare a manifestarilor de Ziua Imnului, organizate in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National, in intervalul 9.30 - 11.00, se va restrictiona traficul rutier pe banda I de circulatie, pe Calea Victoriei, intre str. Matei Millo si bd. Regina Maria si pe str. Constantin Mille, intre Calea Victoriei si str. Ion Brezoianu.

Brigada Rutiera a Capitalei le recomanda conducatorilor auto sa evite deplasarea in zona, in perioada mentionata, sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera si sa utilizeze ca ruta ocolitoare Piata Victoriei - bd. Lascar Catargiu - bd. Gh. Magheru.

  • 29 iulie a devenit Ziua Imnului National din anul 1998, la propunerea Senatului, in amintirea zilei de 29 iulie 1848, cand "Desteapta-te, romane!" a fost cantat pentru prima data. A fost interzis apoi, pentru ca dupa Revolutia din decembrie 1989 sa devina imnul national.