Un reprezentant al armatei israeliene care se afla la Unitatea de la Boboc, din judetul Buzau, a declarat, miercuri, ca se iau in calcul toate variantele in ceea ce priveste cauzele prabusirii elicopterului israelian in zona Fundata - Zarnesti, in Muntii Bucegi, relateaza Mediafax.

Leonid Grinberg, un purtator de cuvant al armatei israeliene, in acest moment se iau in calcul toate variantele privind cauzele care au dus la prabusirea elicopterului, inclusiv cea inaintata de ambasadorul Israelului la Bucuresti, David Oren, care a declarat ca tragedia ar fi putut fi provocata de conditiile meteorologice si de faptul ca militarii israelieni nu sunt obisnuiti sa zboare in conditii ca cele din Romania.

Intrebat de jurnalisti daca ramasitele umane si cele ale elicopterului vor fi aduse la unitatea de la Boboc pentru expertiza, oficialul militar a declarat ca nu poate spune deocamdata ce se va intampla cu acestea, o decizie in acest sens urmand sa fie luata de comun acord cu partea romana.

"Nu stiu care vor fi demersurile, va fi ceva planificat cu comisia romana, cu cei doi sefi ai fortelor aeriene, cel roman si cel israelian, va fi o procedura comuna", a spus Leonid Grinberg.

El a explicat ca armata israeliana participa la exercitiul Blue Sky 2010 pentru ca pilotii sa se antreneze intr-un loc nou si necunoscut, aceasta fiind parte din planul exercitiului.

Grinberg a adaugat ca nu poate confirma gasirea cutiei negre a elicopterului prabusit la inceputul saptamanii in zona Funadata - Zarnesti.

O echipa de anchetatori romani si israelieni, insotita de salvamontisti si jandarmi montani, a reluat, miercuri, de la ora 08.00, cercetarile in Muntii Bucegi, la locul unde s-a prabusit, luni, elicopterul militar israelian.

Serviciul Salvamont Bran a trimis in sprijinul cercetatorilor sase salvamontisti, iar Inspectoratul de Jandarmi Judetean Brasov a mobilizat in zona doi ofiteri si 15 subofiteri.