Compania CEZ care construieste parcul eolian de la Cogealac sustine ca are toate autorizatiile necesare pentru realizarea acestei investitii si nu intelege cauzele care au generat acest incident, in urma caruia cinci localnici au ajuns la spital, dupa ce firma de paza care asigura paza companiei a deschis focul cu gloante de cauciuc.

"A avut loc un incident intre compania care ne asigura securitatea la parcul eolian si niste persoane care au venit sa protesteze fata de inceperea lucrarilor. Avem toate autorizatiile necesare si de aceea nu intelegem care au fost cauzele care au generat acest incident", a declarat, pentru HotNews.ro, Iulia Borsan, coordonator comunicare externa al grupului CEZ.

Ea a precizat ca CEZ a demarat o ancheta interna, pentru a stabili daca angajatii firmei care asigura paza investitiei au reactionat in conformitate cu prevederile legale.

"Am inteles ca persoanele care au fost implicate in altercatie au devenit agresive. Ramane de vazut daca firma care ne asigura paza a ripostat conform prevederilor legii", a precizat Iulia Borsan, subliniind ca, daca s-au incalcat aceste reguli, "compania CEZ va fi prima care va lua pozitie".

"Este regretabil ca s-a ajuns la astfel de situatii dar pana la urma este important ca vietile oamenilor si bunurile sa fie protejate de orice situatie care poate crea pagube sau chiar victime", a adaugat reprezentantul CEZ.

Iulia Borsan a precizat ca, in functie de rezultatele anchetei interne si de constatarile Politiei, CEZ nu exclude o eventuala actiune in justitie impotriva primariei.

Cinci persoane au fost ranite, luni, in localitatea Cogealac din judetul Constanta, fiind impuscate cu gloante de cauciuc, in urma unui conflict intre primar si localnici, pe de o parte, si angajatii unei firme de paza a societatii care amplaseaza centrale eoliene.

Potrivit comisarului sef Adrian Rapotan, adjunct sef in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, luni, in jurul orei 13.00, primarul din localitatea Cogealac, Hristu Cati, si cateva zeci de persoane au mers la societatea care se ocupa cu realizarea unui parc eolian in comuna pentru a o amenda. Acestia nu au fost lasati sa treaca gardul societatii, pe motiv ca este proprietate privata.