Doi politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) Brasov au fost arestati preventiv, duminica seara, pentru 15 zile, dupa ce au fost prinsi in flagrant, in timp ce transportau peste 5.500 de pachete cu tigari de contrabanda, transmite Mediafax.

Flagrantul a fost organizat sambata, pe DN11, in dreptul Popasului Caprioara, pe drumul Brasov - Bacau, de ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciilor Judetene Anticoruptie Brasov si Covasna sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Brasov.

Autoturismul in care se aflau cei doi agenti de politie impreuna cu sotia si prietena, a fost oprit de politisti, iar la perchezitia autoturismului au fost gasite, in portbagaj si in spatiul pentru roata de rezerva, 5.503 pachete cu tigari de provenienta din Republica Moldova, fara documente de origine, potrivit Sandei Mates, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov.

"S-a dispus retinerea pentru 24 de ore a celor patru suspecti, iar ieri seara (duminica seara - n.r.) au fost prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Tribunalul Brasov a dispus arestarea preventiva pentru 15 zile a celor doi agenti de politie, iar pentru celelalte doua persoane s-a luat masura obligarii de a nu parasi localitatea", a spus Mates, luni, intr-o conferinta de presa.

In ziua organizarii flagrantului, cei doi politisti, insotiti de sotia primului si de prietena celui de al doilea, se aflau in doua autoturisme in localitatea Gheraesti, (Neamt), de unde din portbagajul unui autoturism condus de un alt invinuit, M.C.P., au incarcat o cantitate de tigari ce nu aveau aplicat timbru fiscal de catre autoritatile romane si apoi au plecat spre Brasov.

"Dupa constatare, cei patru au fost dusi sub escorta la sediul Parchetului Tribunalului Brasov, unde autoturismele au fost sigilate si indisponibilizate, iar invinuitii au fost audiati de procurorul competent", a spus comisar-sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al Politiei Judetene Brasov.

De asemenea, cei doi politisti, F. C. (35 de ani) si E. M. (26 de ani), au fost suspendati din politie pe perioada arestului preventiv.

Totodata, duminica, politisti de la Serviciul Judetean Anticoruptie Brasov au facut o perchezitie la domiciliul politistului F.C., dar si in doua locuinte din Gheraesti, unde au gasit circa 1.800 de pachete cu tigari.

"Sesizarea primara a apartinut Inspectoratului de Politie Judetean Brasov - Serviciul Investigarea Fraudelor, care s-a sesizat cu privire la activitati de contrabanda cu tigari din municipiul Brasov, de catre cetateanul moldovean M.V., rezultand ulterior legatura acestuia din urma cu cei doi politisti, in sensul activitatilor ilicite", a mai spus Liviu Naghi.

Procurorii au facut recurs la decizia Tribunalului Brasov, solicitand arestarea preventiva pentru 29 de zile a suspectilor si nu pentru 15 zile, acesta urmand sa se judece la Curtea de Apel Brasov.

La randul sau, denuntatorul M.V. a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, conform unei hotarari a Judecatoriei Brasov a admis propunerea Parchetului Judecatoriei Brasov.