Premierul Emil Boc sustine ca nu exista in acest moment probleme legate de implementarea Acordului Schengen. "Ministrul Administratiei, care coordoneaza Procesul Schengen, este in grafic cu toate obiectivele pe care le avem de indeplinit. Deci, in acest moment nu avem o problema cu implementarea Acordului Schengen. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim extrem de vigilenti, sa nu avem niciun fel de observatie, de nuanta, pana in martie 2011, astfel incat sa fie periclitat acest obiectiv", a declarat Emil Boc.

Acesta a mai spus ca este analizat in fiecare sedinta de Guvern stadiul aplicarii Acordului Schengen. Premierul a mai spus ca nu poate fi acceptate afirmatiile potrivit carora Romania nu-si respecta angajamentele din Tratatul de Aderare. "Ceea ce nu poate fi acceptat este acel lucru ca Romania nu-si respecta angajamentele din Tratatul de aderare, acest lucru nu este adevarat. Avem probleme punctuale si facem eforturi sa le corectam si ati vazut decizia noastra cu privire la ANI si punctul de vedere al presedintelui foarte convingator, astfel incat acolo unde avem punctual probleme sa le rezolvam, dar nu putem extinde un caz particular la o afirmatie generala cu privire la faptul ca Romania nu-si respecta angajamentele din Tratatul de Aderare", a precizat Boc.

Presedintele Traian Basescu a afirmat in urma cu o zi ca are ingrijorari legate de accesul tarii noastre, in martie anul viitor, in Spatiul Schengen.

'Va informez, pentru ca am unele ingrijorari legate de abordari viitoare in ceea ce priveste aprecierile politice, am ingrijorari legate de accesul in Spatiul Schengen', a spus seful statului, marti, intr-o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni.