Cei mai bogati oameni din Moldova sunt Gabriel Stati, Vladimir Plahotniuc si Vlad Filat, arata un clasament realizat de Forbes Rusia si citat de agentia de presa rusa Rosbalt. Oleg Voronin, fiul fostului presedinte comunist, nu ar intra in acest top, Topul citat de Rosbalt si preluat de presa moldoveana nu poate fi gasit insa pe site-ul publicatiei Forbes Rusia.

Primul in clasamentul bogatasilor moldoveni, prezentat de Rosbalt, este Gabriel Stati. El ar fi castigat din afacerile cu petrol 2,5 miliarde de dolari, relateaza Unimedia.

Pe al doilea loc se pozitioneaza Vladimir Plahotniuc, a carui avere este estimata la 2 miliarde de dolari, potrivit agentiei. El ar avea afaceri in domeniile petrolier, financiar-bancar, hotelier si mass-media. Pozitia a treia este ocupata de prim-ministrul Vlad Filat. Averea lui Filat este estimata la 1,2 miliarde de dolari.

Pe locul patru se situeaza Valeriu Pasat, fostul sef al securitatii moldovenesti si ex-consilier pe relatii externe al sefului "RAO EAS" din Rusia. Cele 1,1 miliarde de dolari pe care le detine Pasat le-ar fi castigat din comertul cu gaze naturale, titei si energie electrica, informeaza Rosbalt.

Locul cinci il detine fostul vicepresedinte al companiei ruse "Lukoil", Nicolae Ciornai, cu o avere de un miliard de dolari.

Oleg Voronin, fiul fostului presedinte comunist, ar avea o avere de doar 0,7 miliarde de dolari si nu a intrat in clasamentul primilor cinci bogatasi.