Sediul din Bucuresti al editurii Curtea Veche a fost blocat, sambata dimineata, de o firma de paza, care a pus lanturi la usile si portile cladirii, o angajata a institutiei fiind in prezent retinuta in interiorul imobilului, a declarat pentru Mediafax directorul editurii, Irene Arsene.

Irene Arsene a sps ca, in jurul orei 5.45, aproximativ 20 de persoane, majoritatea din partea firmei de paza Civis SRL, au intrat in sediul editurii, situat in strada Ion Mincu, nr. 11, Bucuresti, si au pus lanturi la usi si la porti, fara sa lase pe nimeni sa intre sau sa iasa din imobil.

In momentul de fata, potrivit directorului editurii Curtea Veche, cladirea este pazita de patru oameni. Irene Arsene a mai spus ca, desi a facut plangere la politie, i s-a explicat ca solicitarea ei poate fi solutionata doar luni, deoarece, in weekend, personalul se ocupa doar de "urgente". Cladirea din Ion Mincu nr. 11 este obiectul unui litigiu nesolutionat, potrivit lui Arsene.

Gestul firmei de paza nu este, potrivit acesteia, rezultatul unei hotarari judecatoresti, ci "un abuz" dintr-un "lant de abuzuri". Irene Arsene a spus ca in documentele prezentate de firma de paza era scris ca reprezentantii acesteia trebuie sa pazeasca "o casa nelocuita". Directorul editurii Curtea Veche a mai spus ca, probabil, aceste metode de "intimidare" sunt folosite deoarece in zona in care este plasat sediul editurii s-au ridicat foarte multe cladiri de birouri. "Aceasta casa este obiectul unui litigiu lung si se doreste, probabil, obtinerea ei, pentru a fi daramata", a mai spus Irene Arsene.

Curtea Veche este una dintre cele mai importante edituri din Romania.