Dan Diaconescu sustine ca a discutat telefonic cu presedintele Traian Basescu in seara in care fost eliberat din arest, iar seful statului "s-a jurat ca nu are niciun fel de legatura cu arestarea" ziaristului.

"Nu am de ce sa nu-l cred", a spus Dan Diaconescu, invitat la emisiunea lui Stelian Tanase de la Realitatea TV.

Patronul OTV sustine ca i s-a adresat lui Traian Basescu cu formula "Alo, alo, sunt viitorul presedinte", la care Basescu ar fi ras si ar fi raspuns: "Aici actualul presedinte".

Diaconescu spune ca, in timpul convorbirii, care a durat cateva "minute sau zeci de minute", i-a propus lui Basescu sa faca schimbul de putere chiar acum, fara sa mai astepte alegerile din 2014. "Ba, stii ceva, daca intr-adevar ar fi duminica viitoare alegeri, ai avea o sansa", sustine Diaconescu ca i-ar fi spus Basescu.

El spune, citand surse pe care le-a contactat in dimineata in care a avut loc prima perchezitie, ca unele voci spun ca se cauta o "caseta cu Elena Udrea nu stiu in ce ipostaze".

Diaconescu a evitat sa raspunda daca ar detine astfel de casete cu oameni politici, desi a fost intrebat de mai multe ori de moderatori, afirmand doar "Ce ziarist ar spune ce are pe casete?".

Patronul OTV a invocat doua teorii in arestarea sa, incercand sa motiveze caracterul politic al dosarului instrumentat de procurori.

  • Celebra Tabara Berceanu-Videanu-Blaga au facut arestarea intr-un mod demonstrativ ca sa-i arate lui Basescu ca ii aresteaza prietenul cel mai bun, care l-a ajutat in campanie

El argumenteaza ca arestarea sa a fost facuta "in momentul in care puterea s-a rupt in doua", iar "oamenii astia (de la putere, n.r.) sunt la fel de certati cum erau inainte cu Tariceanu", "nu-si mai vorbesc, se ameninta intre ei cu tot felul de lucruri".

  • O a doua teorie este aceea ca "se arata mogulilor pisica", in sensul in care este arestat Diaconescu, un mogul mai mic, care nu va reactiona.