Primaria Capitalei a anuntat vineri ca, incepand din 16 iulie si pana pe 8 august, in fiecare weekend, circulatia pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Victoriei si intersectia cu str. Ion Mincu, va fi inchisa, iar in zona vor fi amenajate terenuri pentru sport. Municipalitatea promoveaza astfel, in cadrul proiectului "Via sport", sanatatea prin miscare, transformand o artera intens circulata intr-o zona pietonala, dedicata sportului in aer liber.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Primaria Municipiului Bucuresti, circulatia va fi inchisa pe Bulevardul Kiseleff (intre intersectia cu Str. Mincu si Piata Victoriei), in fiecare sfarsit de saptamana din perioada 16 iulie - 8 august, de vineri (orele 22.00) si pana duminica (orele 14.00).

In zona respectiva vor fi amenajate terenuri de baschet, de tenis de picior si de badminton, precum si mese de ping-pong si de fussball.

La sfarsitul proiectului toate echipamentele sportive - mesele de biliard, cele de ping-pong, panourile de baschet - vor fi donate unor scoli bucurestene, precizeaza reprezentantii municipalitatii.

Potrivit comunicatului PMB, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se va alatura bucurestenilor iubitori de sport sambata, de la ora 20:30.

"Va invit aici, pe Kiseleff, sa facem sport impreuna. Sa spunem nu mersului cu masina si sa ne bucuram de beneficiile miscarii in aer liber", a spus Sorin Oprescu.

Programul "Via Sport" face parte din Campania "Capitala Creste Verde", care urmareste inverzirea si insanatosirea Bucurestiului printr-o serie de proiecte desfasurate in parteneriat cu principalele ONG-uri de profil, potrivit sursei citate.