Un tanar de 26 de ani din localitatea ieseana Podu Iloaiei a incercat sa se sinucida vineri dimineata inghitind substante toxice. Acesta le-a spus medicilor ca a vrut sa "devina vedeta ca Madalina Manole", relateaza Ieseanul.ro. Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de medicul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul de Urgente "Sf Ioan" din Iasi.

"Pacientul sustine ca a recurs la gestul suicidar pentru ca si-a dorit sa fie vedeta ca Madalina Manole. Mediatizarea cazurilor si metodelor suicidare este unul dintre factorii recunoscuti in cresterea incidentei suicidului," a declarat Ciuhodaru pentru HotNews.ro.

Barbatul a fost stabilizat, insa a refuzat examenul toxicologic, avand un comportament violent cu medicii, a precizat Ciuhodaru.

Acesta a adaugat ca in ultimele trei ore trei tinere de aproximativ 20 de ani au ajuns la Urgente dupa ce au incercat sa se sinucida, inghitind un cocktail de medicamente. Starea lor nu este momentan sigura, intrucat astfel de intoxicatii pot avea o evolutie imprevizibila, a spus Ciuhodaru.

"Cei de la Urgente nu exclud ca gestul artistei si impactul social sa fi dus la imitatii. Din pacate a fost nevoie sa moara un artist pentru ca fenomenul suicidar din Romania sa fie luat in considerare," a mai spus medicul, care a precizat ca din 2007 la Spitalul de Urgente functioneaza un centru dupa modelul centrelor de criza ce asigura simultan terapia medicochirurgicala acuta si suportul psihologic pe baza de voluntari.