Procesul in care Catalin Voicu, Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu sunt judecati pentru fapte de coruptie s-a amanat, miercuri, la primul termen, pentru luna septembrie, dupa ce instanta a ramas in pronuntare pe starea de arest a senatorului, informeaza Mediafax.

Judecatorii instantei supreme au dezbatut, miercuri, la primul termen al acestui proces, doar starea de arest a senatorului Catalin Voicu.

Avocatii acestuia au aratat ca nu se mai impune mentinerea in arest preventiv a senatorului, pe motiv ca toate probele au fost conservate si administrate de catre procurorii DNA si ca Voicu nu ar mai putea influenta niciun martor sau alte probe din acest dosar.

Totodata, unul dintre avocatii lui Voicu, Ion Cazacu a reluat o cerere mai veche, cea de constatare a nulitatii mandatului de arestare emis pe numele clientului sau.

In justificarea acestei cereri, avocatul a aratat ca lui Voicu nu i s-a respectat un drept esential, respectiv cel la aparare, in sensul ca nu a fost audiat de catre procurorii de caz nici inainte si nici dupa ce au cerut Senatului incuviintarea cererii de retinere si arestare.

Cazacu a amintit episodul cand lui Voicu i s-a facut rau chiar atunci cand trebuia sa ajunga in plenul Senatului pentru a se apara, aratand ca, neacordandu-i-se acest drept la aparare, "acum nu putem sti care ar fi fost optiunea senatorilor referitor la votul privind incuvintarea arestarii".

In acest context, el a cerut judecatorilor fie revocarea masurii arestarii preventive fie, in subsidiar, inlocuirea arestului cu interdictia de parasire a tarii sau a localitatii.

Magistratii instantei supreme urmeaza sa se pronunte in acest caz si totodata au decis ca dezbaterile pe fondul procesului sa fie reluate in 10 septembrie.

La termenul de miercuri al procesului au fost prezenti la instanta toti inculpatii, respectiv oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic precum si Florin Costiniu, toti insotiti de avocatii alesi.

Senatorul Catalin Voicu, aflat in arest preventiv, este judecat pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie.

Alaturi de acesta sunt judecati si Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a instantei supreme, pentru complicitate la trafic de influenta, Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, precum si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie.

Costiniu, Casuneanu si Locic au stat in arest timp de trei zile, un complet de judecata apreciind ca acestia pot fi cercetati in libertate.