UPDATE (ora 15:14) "Daca va ajuta strainii mai mult, atunci poate ca ar fi mai bine sa va adresati lor", i-a spus sambata presedintele Traian Basescu unui sinistrat din satul Buruienesti (judetul Neamt), care i s-a plans sefului statului ca organizatiile nonguvernamentale din strainatate ii sprijina mai mult pe oamenii afectati de inundatii decat autoritatile locale. Traian Basescu viziteaza, la aceasta ora, satul Buruienesti, din judetul Neamt, grav afectat de inundatii. Seful statului este asteptat, sambata, si de sinistratii din localitatea Stanca Costesti, judetul Botosani.

"Domnule presedinte, ne ajuta mai mult organizatiile italiene decat romanii", i-a reprosat un localnic sefului statului. "Nu mai spuneti treaba asta. Daca va ajuta mai mult strainii, poate ca e bine sa va adresati lor", i-a raspuns Traian Basescu, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, reprezentanta organizatiei nonguvernamentale "Caritas" din Italia, prezenta, sambata, in zonele afectate de inundatii din Neamt, i-a cerut presedintelui Traian Basescu ca locuintele afectate de inundatii sa fie evaluate pe tot parcursul anului: "Domnule presedinte, locuintele se deterioreaza si dupa evaluare, iarna din cauza temperaturilor negative, la cateva luni dupa ce au fost reconstruite. De aceea va rugam poate reusiti sa faceti o evaluare pe tot parcursul anului".

"Doamna, construieste Guvernul case (in Italia - n.red.)?', a replicat seful statului.

"Eu nu m-am ocupat cu inundatii, dar stiu ca autoritatile ii ajuta mult pe oameni sa-si reconstruiasca locuintele", a raspuns reprezentanta fundatiei "Caritas".

"Asta facem si noi, doamna", a replicat Traian Basescu.

La Buruienesti, Traian Basescu a fost primit de presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu, de prefectul judetului, Mihai Archip si de autoritatile locale.

In urma revarsarii raului Siret, in satul Buruienesti au fost inundate, la inceputul acestei luni, cateva sute de case si gospodarii, iar peste 3.000 de persoane au fost evacuate din locuinte, potrivit Mediafax.

Seful statului a vizitat, in ultimele zile, mai multe zone afectate de inundatii. Ultima vizita de acest fel a lui Traian Basescu a fost joi dimineata, la podul de pontoane de peste raul Suceava, de la Dornesti.